Buna ziua.
Mama mea a construit o casa de la 0 in curtea bunicii mele(mama ei) curte in carw pe vremea aceea exista doar o casa mica si veche. Cand mama a construit casa au fost de comun acord sa ramana pe numele bunicii (mamei ei) totul desi mami a platit tot legat de CF, schița tot felu de acte pentru casa , chiar si CF pentru casa initial existenta in curte. Din nu stiu ce cauze a ramas totul pe numele bunicii. (Mamei ei)
Problema este ca atunci cand a inceput mama mea sa construiască nici una din cele 2 surori nu au vrut sa locuiască in acesta curte. Pe parcurs una din surori si-a facut casa tot in aceasi curte iar cealalta sora din cauza unei casnicii esuate s-a intors tot in curte cu noi in casa veche a bunicii , deci suntem intr-o curte comuna dar totul fiind pe numele bunicii (mama lor).
Acum sora mai mica care a venit ulterior are pretentii la casa veche in care ea nu a investit deloc si are pretentii de moștenire.
Bunica (mama lor) inca e in viata si traieste.
Intrebarea e: 1) Daca nu se rezolva actele pana traieste mama lor, atunci si casa pe care mami a construit-o fiind inca pe numele bunicii, dupa deces va fi impartit in 3 parti egale ca moștenire?
2) Daca bunica mea ii trece mamei mele casa pe care a construit-o de la 0 pe numele ei , noi mai putem sa vindem casa din curtea comuna ?
Multumesc, astept raspuns :(