Împrumutul a fost făcut acum 2 ani, dar acum 1 an, a avut o refinanțare. Totalul împrumutului fiind de 22000 de lei. Asigurarea a fost făcută acum 1 an, o data cu refinanțarea. În contract scrie ca asigurătorul acoperă toată suma de 22000. Acum întrebarea este, în ultimul an, de când este asigurarea, dacă ratele au fost plătite la zi, banca ar trebui sa-mi restituie suma plătită în decurs de 1 an ?
Da, în asigurare scrie ca în ultimii 5 ani de când s a făcut asigurarea dacă a suferit de anumite boli, și le enumera acolo, asigurarea nu va despăgubi. Dar despre alcoolemie nimic, nu ar fi fost normal sa se specifice și acest aspect " în cazul în care persoana asigurata avea alcoolemie......asigurătorul nu va despăgubi" sau ceva de genu.
Tatăl meu a plecat cu o barca pe inserat, pe o furtuna, nu a mai ajuns la destinație iar a doua zi s au găsit barca și încălțările acestuia plutind. Deci mai mult ca sigur a căzut din barca. Dar acum depinde de ce a costat politia.
Bună ziua!
Tatăl meu a decedat pe data de 8.01.2023, înecat, trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit o luna mai târziu pe 8.02.2023 pe Dunăre. Acesta avea un credit bancar, la care avea asigurare, în contract scrie ca asigurătorul despăgubește doar în caz de accident. Am depus toate documentele, doar ca asigurătorul cere Procesul Verbal de constatare întocmit la fata locului, și detalii despre alcoolemie. Cazul a fost preluat de Politia Transporturi, aceștia zicand-mi ca nu se poate trimite un PV motivând citez " nu se pot da documente din dosar" cât despre detaliile despre alcoolemie, mi-au zis ca se așteaptă raportul necropsial. Cat ar dura acest raport ? Au trecut deja 2 luni de la autopsie. Iar în cazul în care avea alcoolemie este posibil ca asigurătorul sa nu despăgubească? Mentione, ca în contrat nu se specifica acest aspect