Buna!
Revin cu mai multe detalii si va rog sa-mi dati raspuns mai clar despre ceea ce ar trebui sa fac in cazul meu.
M-am acasatorit in Anglia cu un cetatean francez si avem impreuna un copil (nascut in Anglia).
Casatoria noastra si nastera copilului nostru nu au fost inregistrate in Romania.
Vreau sa divortez de sotul meu si sa ma intorc in Romania cu copilul.
Intrebari: 1. Pot eu sa intentez divortul in Romania?
2. Cit si cum voi obtine eu pensia alimentara de la sotul meu (avind in vedere ca el este cetatean francez si traieste in UK)?
3. Care sunt actele necesare (din Anglia ) pentru ai face copilului meu certificat de nastere (eventual pasaport) romanesc?
Buna,
In aprilie 2007 m-am casatorit in Anglia cu un cetatean francez. Avem un copil de 8 luni si intentionez sa divortez iar apoi sa ma intorc in Romania impreuna cu copilul. Casatoria nostra nu a fost inregistrata in Romania. Copilul nostru a fost nascut in Anglia si are certificate de nastere si pasapoarte englez si francez insa nu are nici un act romanesc.
As dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a divorta ?si cum pot sa calatoresc eu impreuna cu copilul? de asemenea cum sa obtin acte romanesti pentru copil (certificat de nastere si pasaport)?