Buna ziua ! detin un spatiu comercial ,care a fost inchiriat unei societati .In noiembrie 2022 am reziliat contractul ,de comun acord ,la cererea lor insa firma nu a eliberat spatiul pana in ianuarie 2023 ,,cand am intrat in locatie nu era eliberata total ( rafturi ,birou ,panouri afise pe pereti , acte din arhiva lor )pe langa astea locatia nu arata doar a uzura normala ,peretii aveau gauri mari ,unde avusesera fixate case de valori camere de supraveghere etc...Prin contractul de inchirirere trebuiau sa mi preda spatiul doar cu uzura normala de folosinta ,cu chiria platita pana in ultima zi si facturile la zi..cu facturile nu au fost probleme ,chiar daca au venit cu intarziere ,insa nu vor sa mi mai achite diferenta de chirie, din data de 18-11 2022 pana in 5.01.2023....considera ca 900euro ,garantia lasata imi acopera toate datoriile .insa in contract garantia este doar pentru a acoperii eventualele pagube sau facturi neachitate .dar pagubele sunt mai mari ...pentru ca m a costat repararea peretilor si inainte de asta ,debarasarea lucrurilor si curatenia dupa ei ..Exista o cale amiabila sa reusesc sa mi scot chiria ,sau e nevoie de instanta ? ps.Contractul a fost legal inregistratla ANAF