Nu are cine sa o îngrijească, din familie. Asistentul pe care îl pate angaja Dgaspc, la cerere noastră are program de 8 ore.Mama obișnuiește sa plece de acasă.De doua ori am dat-o disparuta.Ultima dsta s-a urcat in tren si a ajuns în Ungaria. Avem nevoie de cineva care sa o supravegheze și ingrijeasca , în același timp. ACEST lucru poate fi posibil numai intr-un centru pt persoanele cu dizabilități.
Bună ziua! MA PUTEȚI AJUTA ,VA ROG CU URMATOAREA SITUATIE.Mama mea a fost internata la Spitalul de psihiatrie Jebel, Timiș. IN CADRUL SPITALULUI I-A FoST FACUT UN CERTIFICAT DE INCADRARE IN HANDICAP GRAV , CU ÎNSOȚITOR care nu este DESEMNAT ,nominalizat(Asa a hotarat comisia ,noi nu am cerut asta.)(Sufera de schizofrenie paranoida si dementa nespecificata). DATA FIIND SITUATIA EI SI FAPTUL CA TATA A FACUT UN AVC în 2018 și este sub medicație iar eu un copil minor in întreținere ,am hotărât ca mama sa meargă intr-un centru pt. Pers cu dizabilități. EA NU ARE ASISTENT PERSLNAL . Cei de la DAGSPC ne-au respins dosarul .Motivul a fost acest certificat care-i da dreptul la asistent personal.Cum putem schimba încadrarea în gr. de handicap?Avem nevoie de gradul GRAV, fără ÎNSOȚITOR. Menționez ca Certificatul este permanent, nu are termen de revizuire și a fost emis in iul.2022.