avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Activitate abc111

Activitate abc111



Andreea Stancu a scris:

Prin ,,de cealalta parte", faceam referire la impacare si la efectele acesteia.

Impacarea este un act juridic bilateral care implica atat partea vatamata, cat si inculpatul. Prin urmare, este necesar si acordul inculpatului. Daca acesta nu poate fi contactat, puteti renunta la pretentiile civile in cazul in care v-ati constituit ca parte civila.


Multumesc frumos. Sanatate va doresc
Multumesc pentru răspuns. Ce vreți sa Spuneti prin de cealaltă parte?

Daca nu reușesc sa contactez persoana care m a înșelat , ce soluții am ?
Retragere plangere inselaciune sau impacare

Am facut plangere penala pentru inselaciune unei persoane. Dar nu mai vreau sa fiu pus pe drumuri la tribunal mai ales ca procesul va avea loc in alt oras la 500 de km de domiciliul meu. Intrebarea mea este cum pot stinge procesul? Nu mai am pretentie la nici un ban, oricum persoana respectiva nu are de unde sa mi i dea/nu are niciun bun pe numele ei.

- daca dau declaratie ca m am impacat cu partea respectiva si ca am ajuns la o intelegere verbala intre mine si el, sa mi returneze banii in transe lunare in cativa ani ( chiar daca nu ma astept sa i primesc) si ca imi retrag plangerea . procesul se va opri?

Multumesc
Daca am contestat in justiție o decizie de compensare de la Anrp , emisă in 2019, procesul trenează de atunci, pot face cerere de renunțare la proces si sa rămân cu decizia de compensare emisă atunci? Stiu ca cererile de emitere de titluri de plata se fac in 3 ani de la data emiterii deciziei de compensare, termen care este depășit acum având in vedere procesul desfășurat din 2019 pana in prezent. Daca renunț la proces risc sa mi fie refuzata emiterea titlurilor de plata ca urmare a prescrierii?
Multumesc
update
Am vorbit cu un avocat. Concluzia este ca cheltuielile cu experti, avocati, timp pierdut cu judecatile pot fi destul de mari. Intre timp si vecinul si a aratat disponibilitatea sa ajungem la o intelegere amiabila.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri
Buna ziua,
Am un teren la tara intravilan, mostenit de la bunici, nu am cadastru pe el. Vecinul si a facut cadastru si a construit un gard cu fundatie de beton, care depaseste cu vreo 30-40 cm limita de hotar (a intrat pe pamantul meu). Mi am dat seama ca el a intrat in terenul meu pentru ca atunci cand si a trasat terenul si a pus tarusii, acestia sunt acum vreo 30-40 de cm in terenul sau. Suprafata mea de teren este de vreo 2500m2 , iar el cred ca mi a luat vreo 30-40m2 . Ce este de facut? Multumesc