avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate Calin bv

Activitate Calin bv

Topometristul platit de mine a masurat, a marcat granita, toate sunt conform CF-ului meu , si a masurat inclusiv fatada lui care este conform cu cf-ul lui. Nu exista ceva gresit.
Vecinul acesta este in terenul meu si refuza sa plece... Trebuie sa deschid un proces desii el isi stie limitele terenului si le incalca constient doar pentru ca vrea mai mult decat are legal ?
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu urmatoare situatie.
Am cumparat o casa cu credit bancar in 2022( actele au fost verificate de banca, CF si istoric) . La achizitie am observat ca un colt al curtii lipseste- a fost ingradit abuziv de un vecin. A refuzat sa discute cu noi. Am platit un topometrist si mi-a aratat ca acest om mi-a luat dim drumul de intrate 1m latime cu lungime de 15 m ,plus coltul de 10 mp .

I-am transmis verbal ca are 10 zile sa darame tot- nu are autorizatie sau alte acte, e racordata ilegal la curent si e pe terenul meu, are fundatie .
Acum , pentru ca eu nu pot vinde, avand credit, omul asta vrea sa ceara de la primarie analiza terenului meu din 1800 pana in prezent considerand ca terenul dintre casa lui si gardul comun e prea ingust - de aprox 50 cm si ca lui nu ii incape fundul pe aleea lui. Motiv pentru care el a mutat acest gard 1 m in terenul meu. Insa, el asa a cumparat in 2008, isi stie limitele proprietatii .
Exista sansa sa primeasca o parte din terenul meu ?
Ce ar trebui sa fac?

Multumesc !