Salut,
Revin cu inca o intrebare asupra situatiei pentru ca astazi am primit procesul verbal si raspunsul politiei la petitia mea.
Ei considera corecta amplasarea indicatorului justificand prin art 41, alin 1 care spune ca vehiculele se conduc doar pe partea dreapta si prin art 101, alin 3, lit (d) din oug 195/2002 care spune ca nu ai voie sa conduci pe sens opus decat in anumite circumstante, precum lit d care se refera la manevra de depasire.
Si acum intrebarea mea este, in cazul contestatiei PV care este intocmit doar pentru nerespectarea indicatorului oprirea interzisa, legiuitorul poate sa constate ca indicatorul era sau nu era bine pus, dar sa imi adauge si sanctiuni pentru circulatia pe sens opus?
Intreb sa stiu daca se poate inrautati situatia in ceea ce priveste sanctiunea sau tot ce se poate intampla este sa dea castig de cauza politiei si ramanem la achitarea amenzii.
Multumesc anticipat.
PS: in contestatie as vrea sa argumentez cu faptul ca oricine poate intoarce inainte de semn si sa parcheze pe dreapta fara sa stie ce semn se afla in spatele lui + voi cauta sa vad daca este in vreun fel interzisa oprirea pe celalalt sens de mers si sa argumentez ca eu nu am "condus" pe contrasens, ci doar am imobilizat masina pe acea parte. Ar ajuta un ochi critic si cu experienta asupra argumentelor mele.
Mariusmarusca a scris:
In urma discutiilor aparute mai sus, precizez si urmatoarele:
Nu exista nici semnul interzis, nici linie continua nici orice alt semn care sa opreasca intrarea din directia din care veneam.
Pentru o conturare mai clara a locului, puteti scrie pe gmaps Aleea Daliilor nr 1 Resita si veti vedea exact semnul pentru care am fost amendat, dar cu mentiunea ca in momentul de fata semnul se afla cu fata catre duba de varza din poza, iar eu venind din cealalta parte si intrand in bloc, nu aveam cum sa il vad. In aceeasi idee, ar fi putut fi o strada de 100 de m, iar semnul sa fie la celalalt capat. Cine ia la pas toate strazile pe care parcheaza ca sa verifice daca nu cumva este vreun semn pe toata lungimea strazii.
latka a scris:
Nu mai insistați, legiuitorul a spus clar, trebuie să respecți (doar)semnificația indicatorului care ți se adresează. Atât, nu a presupus și nu a prezumat nimic. Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie să ne apucăm a "filozofa" .