avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Popescu 123

Activitate Maria Popescu 123

Bună ziua,
Permisul de conducere mi-a fost reținut în Germania. Eu am drept sa mai conduc în alta tara, s-a suspendat doar acolo sau și în România?
Mulțumesc anticipat!
Bună ziua,
Un detinut are pedeapsa cu închisoarea de 1 an și 3 luni și este închis din data de 04.04.2023.
Pe data de 27.12.2023 a avut prima comisie de eliberare din cadrul penitenciarului și i s-a dat sa se rediscute pe data de 27.02.2024. A avut și la judecatorie și i s-a dat amanare cu rediscutare la data stabilita de comisia pentru liberare conditionata pe 10.01.2024, motivul fiind ca nu a făcut fractia din pedeapsa.
A facut contestatie și fractia se făcea pe 04.02.2024, iar la tribunal are pe 13.02.
El pe toată perioada a lucrat și din cauza aceasta a avut mai devreme comisia pentru liberare.
El este obligat sa facă 2/3 din pedeapsa fizic acolo chiar daca a lucrat și în urma câștigului a mai castigat zile ?
La prima cerere de liberare conditioanta s-a stabilit sa se reexamineze după doua luni din cauza ca nu a efectuat fractia din pedeapsa. S-a făcut contestației la aceasta decizie, iar între timp a făcut toată fractia obligatorie după câteva zile de la respingerea cererii. Ați mai întâmpinat cazuri cu aceasta situație? La contestatie sunt toate șansele sa i se admită liberarea conditionata dacă a întocmit toate cerințele?
Liberare conditionata.
La prima cerere de liberare conditioanta s-a stabilit sa se reexamineze după doua luni din cauza ca nu a efectuat fractia din pedeapsa. S-a făcut contestației la aceasta decizie, iar între timp a făcut toată fractia obligatorie după câteva zile de la respingerea cererii. Ați mai întâmpinat cazuri cu aceasta situație? La contestatie sunt toate șansele sa i se admită liberarea conditionata dacă a întocmit toate cerințele?
Bună ziua,
În urma noului cod penal dacă ai de ispășit o sentința de 15 luni de inchisoare pentru conducere sub influenta băuturilor alcoolice care este minimul obligatoriu de ispasire a pedepsei efective și cum se poate calcula și a se scădea din pedeapsa și zilele lucrate pe aceasta perioada ?