avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate Dan Anghelina

Activitate Dan Anghelina

Despre convocarea AG am scris in ultima postare. Comitetul executiv (care a fost) si-a dat demisia o data cu mine in feb. a.c. La ultima AG au fost alesi 5 membri din care au ramas 3 din care nici unul nu vrea sa fie presedinte, Am de gand sa depun maine o cerere de iesire din A.P., nu stiu daca e posibil, (Primaria nu accepta - prima postare) .Nu stiu daca e necesar sa-mi schimb si adresa din buletin. Ce parere aveti?
Situatia actuala este urmatoarea: Am organizat AG acum 2-3 saptamani, au fost alesi 5 membri ptr Cex (unul fiind eu, ptr. convingere), au urmat sedinta Cex ptr alegerea presedintelui, nimeni nu a vrut, am organizat o a 2-a sedinta (cu discutii prealabile cu unul dintre membrii alesi ai CEx care a fost de acord cu functia de presedinte), la sedinta acesta s-a razgandit, a refuzat, Situatia e ca la inceput numai ca a mai trecut o luna. 2 intrebari pertinente: 1. Pdv al primariei este ca sunt presedinte pana se alege un altul ... (vedeti pe adevarul .ro un articol despr stupizenia legii 169)- eu cu cine votez?. 2. Contractul meu de presedinte (200 lei/luna) expira la 1 august (2 ani), evident ca nu o sa-l reinnoiesc, dar pot fi considerat presedinte fara contract? Am 68 ani, ca presedinte am efectuat toate activitatile posibile (scos tomberoane gunoi, desfundat tuburi ghena, carat saci de moloz, reparatii instalatii electrice, asistenta 8-10 ore/zi ptr echipele care au realizat anveloparea blocului, dar si munci curate: incasat bani la casieria blocului, relatia cu banca, furnizorii, etc. Primaria vrea probabil sa organizez 2 AG/saptamana. e inutil oricum nu vin decat 10 oameni din 108 apartamente, dintre care jumate sunt scandalagii. Va multumesc pentru rabdarea de a fi citit pana aici.
Buna ziua,
va multumesc mult ptr raspunsul (neasteptat de) rapid. Revin cu mai multe detalii asupra problemei expuse mai sus:
Ultima mea demisie din postul de presedinte al A. P. este din 01 feb. 2023 - cu nr. de inregistrare, stampila A.P. Mi s-a explicat ca pana nu se alege un nou presedinte nu pot parasi aceasta functie. Am organizat A.G. -nu vrea nimeni sa fie presedinte ("acum, cand s-a terminat anveloparea blocului, vreti sa plecati, cine raspunde nemultumirilor oamenilor?). Saptamana trecuta am fost in audienta la Primarie .. Doamna de la sectia "Asociatii de Proprietari", dupa o consultare telefonica cu Dept. Juridic al Primariei mi-a confirmat: "pana nu alegeti un alt Presedinte, n-aveti cum pleca. Faceti sedinte A.G. pana alegeti un nou Cex,, nou presedinte, etc". La intrebarea de mai sus mi s-a spus:"lucrarile au fost facute de primarie (gratuit), Cine are probleme sa se adreseze primariei, nu Dvs." - lucru aproape imposibil, e mai simplu sa-mi lipeasca un bilet pe usa, decat sa se duca la Primarie. Reclamatiile sunt 90% fara obiect - nu detaliez aici. Referitor la iesirea din A.P.: pe net exista numeroase articole pe acest subiect (am cautat informatii). Ideea este ca daca stai la bloc esti automat inclus in A.P. a blocului, daca iesi din A.P., esti obligat sa intri intr-o alta asociatie (minim 3 membri) eventual nou formata. Din A.P. nu pot face parte chiriasi si orice persoana cre nu este proprietara a unui apartament din bloc. Un aspect care ma poate afecta si pe mine daca "dispar" pur si simplu: cine mai semneaza OP-urile ptr. firma de curatenie, apa, termoficare, energie electrica, gaze, mentenanta lifturi, interfoane, alte reparatii, etc.? Va rog, orice raspuns voi primi, nu ma sfatuiti sa organizez noi AG....Ultima intrebare: Mandatul meu de presedinte expira pe 01 august 2023 cf. contractului incheiat acum 2 ani. Dupa aceasta data mai pot fi considerat presedinte? Va multumesc!
Sunt presedintele unei Asociatii al carei bloc a fost anvelopat, schimbat geamuri termopane, instalatii electirce, etc, adica intergral modernizat dupa aprox 43 ani de existenta - si totul gratuit in cursul anului 2022. Ptr. mizeriile primite in 2022-2023. mi-am dat de 2 ori demisia, in oct 2022 si feb. 2023. Nu a ajutat la nimic, am fost si in audienta la Primarie de unde am aflat ca din Asociatia de Proprietari se iese doar cu picioarele inainte, iar din functia de presedinte doar cand se va gasi un altul destul de prost ca sa accepte - si nu vrea nimeni, Am gasit urmatoarea solutie, pe care - inainte sa o aplic - va rog sa-mi spuneti daca este legala:
1. cedez la notariat catre nevasta jumatatea mea de apartament (deci nu mai sunt proprietar, deci nu mai am de-a face cu Asociatia). 2. Imi schimb domiciliul la adresa unuia dintre copii. 3. Fac contract de inchiriere pentru o camera la apartamentul nevestei, pe o suma simbolica. 4. Stau in apartamentul propriu ca si chirias, dar am pacalit minunata lege a asociatiilor de proprietari. Va multumesc ptr raspuns.