Va multumesc foarte mult pt lamuriri...si ca idee normal ar fi fost sa te informeze, sa nu te lase sa faci fapte penale fara sa vrei sau sa stii mai ales daca esti un cetatean de buna credinta!....in fine, atat se poate!
Multumesc! Am inteles! Inca o intrebare va rog, in cazul in care politia cere verificarea dosarului si vede ca sentinta a fost data si este definitiva, nu ar trebui sa ma anunte sau instiinteze?
Am inteles asta, dar dc permisul meu mai este valabil la data de 16.04.2023, nu trebuia suspendat din oficiu de la data sentintei judecatoresti + cele 30 de zile de la informarea partilor? ca doar asa scrie in sentinta finala! sau sa inteleg ca daca eu nu legalizez sentinta si no o duc la politie impreuna cu permisul, pot conduce in continuare fara probleme?
Multumesc de info si rabdare!
Multumesc pt. raspuns! Pai decizia/hotararea judecatoreasca nu mai conteaza?! Gresealea mea ca ei probabil nu au operat in sistem decizia indiferent ca eu am predat permisul sau nu si la data de 16.04.2023 eu figurez cu permis valabil? Romania, no comment! Pe bune?
Mi s-a suspendat permisul pe 14.08.2022 pe 3 luni (contraventie alcool 0.08 in aerul expirat) am facut contestatie in termenul de 15 zile si am luat permisul inapoi. S-a dat sentita definitiva pe 04.11.2022 ca se respinge cererea ca neintemeiata si s-a pus la dispozitia partilor solutia prin mijlocirea grefei.
Nu am facut apel deci sentinta a ramas definitiva!
Din calculele mele, permisul trebuia sa fie suspendat undeva prin decembrie din oficiu daca nu am facut apel!
Pe data de 16.04.2023 am fost la politie sa ma interesez despre permis, acolo mi-au spus ca permisul meu este valabil, dar am depus contestatie si ca poate oricand sa fie suspendat daca le vine decizia, desi decizia a fost dispusa la dispozitia partilor din 04.11.2022...eu n am primit nimic acasa, nici de la judecatorie nici de la politie in tot acest timp!
Mi-au spus ca trebuie sa ma duc la judecatorie sa legalizez grefa sau solutia data de catre judecatorie si cam atat. Precizez ca permisul este inca la mine.
Intrebarea mea este, de cand decurge suspendarea?!
De cand predau permisul sau de la data cand instana a dat decizia definitiva?