avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate phlorin

Activitate phlorin

multumesc,dar este un raspuns contradictoriu,mai sus un domn avocat a spus ca sora mea are dreptul sa studieze dosarul..nu mai zic ca nici nr de dosar nu il poate afla...cum este posibil?
Buna ziua,revin cu o intrebare.....sora mea a sunat politistul care se ocupa de caz,acesta i-a confirmat ca certificatul medico legal a ajuns la el,dar i-a subliniat ca ea nu il poate vedea,Dupa cum am precizat individul se cunoaste cu inculpatul,si este evident ca incearca sa tergiverseze situatia cat se poate de mult,Va rog daca se poate sa imi spuneti care este procedura prin care se poate cere schimbarea politistului care se ocupa de dosar,din ce am inteles sora mea poate merge in audienta la parchet,si acolo poate cere acest lucru,aducand motivele respective.
Multumesc mult pentru raspuns.
Intre timp s-a finalizat certificatul medico legal si a fost trimis la politia care intocmeste dosarul...cum am spus mai sus,din pacate responsabil cu intocmirea dosarului este un individ care are legatura cu inculpatul.Astazi sora mea l-a sunat pentru a-i spune ca doreste o copie de la certificatul medico legal iar acesta i-a spus ca de fapt acela nu este un certificat medico legal ci un raport medical cerut de catre politie. la medicina legala....este corect ce spune sau incearca tergiversarea..oricum s-a laudat ca poate "pastra" un dosar ascuns si doi ani!...cam acesta este sistemul in Ro din pacate..
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor.
Buna ziua,multumesc pentru raspuns...din pacate intre timp lucrurile au luat o intorsatura foarte urata si din punctul meu de vedere foarte grava,sotul cu care se afla in divort a agresat-o fizic,politia s-a autosesizat si i-a intocmit dosar penal,ea si-a scos certificat medico-legal.Daca imi puteti va rog totusi raspunde la ceva intrebari...
1.Certificatul medico-legal de ce nu poate fi vazut de sora mea,si de ce merge acesta direct la politie fara ca ea sa fie instiintata in vreun fel?
2.Se poate face cerere pentru schimbarea politistului care chipurile se ocupa de dosar?am spus "chipurile" pentru ca respectivul care se ocupa de caz este in prietenie cu inculpatul,ba chiar in ziua in care a sora mea a ajuns la spital de urgenta,apoi la politie,acelasi politist a luat declaratiile,iar seara a fost invitat la o bauta in curte la inculpat!!!ca la romani!
3.Daca ea urmeaza sa il dea in judecata pentru vatamare corporala grava,nu are implicit nevoie de certificatul medico-legal?
Buna ziua,doresc sa explic putin o situatie,si in urma ei sa primesc un raspuns visavis de solutionare.
Sora mea se afla in divort,in 2007 casatoriti fiind au inceput constructia unei case pe terenul bunicii sotului...la acea data cererea de autorizatie de construire a fost facuta tot pe numele bunicii,ceea ce din cate am inteles ar tine loc de titlu de proprietate.Problema este ca constructia a fost facut doar de ei,de soti,cu cheltuieli,fara participarea bunicii sau a altor persoane.Anul trecut 2022,sotul a facut acte de succesiune la notariat,declarand pe propria raspundere ca de fapt bunica si cu tatal sau,decedati in momentul de fata,au construit casa cu cheltuiele lor,declaratie absolut falsa.Scopul principal a fost ca sora mea sa nu poata emite pretentii in cazul unui partaj la parte din constructia respectiva.Intrebarea mea este daca sora mea poate fi despagubita in vreun fel,Mentionez,daca are importanta,ca au doi copii iar la notar s-a stabilit amiabil ca un copil sa figureze sub tutela surorii mele si celalalt sub tutela sotului,copiii find minori.Deasemenea,intreb daca poate fi declarat un fals in declaratie din partea lui,visavis de cine a construit efectiv casa.Din ce am citit se poate depune o plangere la parchet in acest sens,