avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut01.

Activitate Ionut01.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am cumpărat o altă mașină, cu contract și acte la notar, totul legal și în regulă, dar știți cum se zice prima mașină și prima experiență cu o mașină rămân

lilivasiliu a scris:

Cea mai buna solutie...,,sa fie de sufletul cuiva,, si cumparati o masina noua , faceti actele din start corect si asta e, v-ati ales cu o lectie amara de viata. S-ar putea sa cheltuiti prea mult, bani si sanatate , pentru vechea masina si la urma sa nu rezolvati nimic sa ajungeti si fara bani si fara masina.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți perfecta dreptate, am învățat o lecție de viață foarte valoroasa, ce-i in mana nu-i minciuna

hotumattua a scris:

Spuneți ca "defavorizatu'" când a scăpat căciula pe gârlă: să fie de sufletu' tatii! Uneori, în viață, o lecție este mai valoroasă decât pierderea suferită. Cum vi s-a explicat: este cuvântul dvs. contra cuvântului celuilalt. Nicio șansă!

Din nefericire nu am nimic semnat, singurul lucru care îl am sunt discuțiile și videoclipurile pe whatsupp, dar nu știu dacă ajuta

Alexandru Surcel a scris:

Dar pentru asta trebuie să puteți să demonstrați că sunteți proprietarul legal al mașinii. Vă ajuta chiar și o chitanță de mână semnată de vânzător. Cum nu aveți nimic, e cuvântul dumneavoastră contra cuvântului lui dublat de actele care-l indică pe el ca proprietar. Aveți măcar ceva mesaje scrise din partea finului fostului angajator și a angajatorului, care să vă confirme povestea?

gi-jane2 a scris:

puteti face plangere la politie pt abuz de incredere



Probleme cu redobândire vehicul

Buna tuturor, au trecut 2 ani de când am avut prima mea experiență cu cumpărarea unei mașini, situația este următoarea:
In 2021 am dobândit permisul de conducere și eram foarte nerăbdător să-mi achiziționez o mașină
Angajatorul meu s-a oferit să mă ghideze in vederea achiziționării"primei" mașini, nu știam cum se face, ce mașină sa îmi iau, cum se verifică mașină sa fie buna, la un moment dat mi-a transmis că are un fin care vinde o mașină, persoana respectiva o știam și eu, am mai lucrat împreună și părea foarte serios, așa că am stabilit că o să cumpăr mașină de la el, mi-a spus că vrea pe mașină 1400 de euro, am zis ok, respectivul avea cunoștințe despre mașini și se ocupa de buna funcționare a lor, șeful meu mi-a dat banii, am mers și m-am întâlnit cu vânzătorul, i-am dat 1400 iar el mi-a explicat că are plătită asigurarea pe 1 an, avea itp-up făcut și că sa nu mai fac cheltuieli îmi lasă mașină în credință așa, iar când expiră sa o înregistrez pe mine, nu am făcut acte, nu am avut martori, el mi-a dat mașină, eu i-am dat banii promițând sa fiu atent sa nu-i fac amenzi, urmând că pe urma să facem contractele și alte acte, am zis că este ok, îl știam, era fin cu șeful meu și aveam încredere, am lăsat așa.

După câteva luni într-o noapte conduceam mașină și s-a întâmplat că am condus cam agresiv în timp ce plouă și neadaptand viteza într-o curbă am pierdut controlul și m-am rostogolit cu mașină în afara părții carosabile, nu a fost accident, rezultând doar daune proprii la mașină.

In urma întâmplării probabil de la panica am plecat de la locul faptei și am luat legătura cu șeful meu, el s-a oferit să mă ajute, am revenit la locul accidentului după 3 ore, poliția rutieră m-am testat cu etilotestul, nu consumasem alcool, polițistul a spus că nu este accident, nu erau victime, doar mașină era avariata, dar nimic mecanic, doar estetic, parbriz și geamuri sparte capota și ușile îndoite, nestiind cum se procedează șeful meu a zis că o să cheme un trailer sa ducă mașină de la fata locului la un service urmând să vedem pe urma ce sa fac cu ea.

După o perioadă când șeful meu îmi spunea să o dau la fier vechi, finul dinamului a luat legătura cu mine in ideea să vadă situația cu mașină, el oferindu-se sa meargă să vadă situația mașinii,
După verificarea mașinii proprietarul mi-a transmis că nu are daune mecanice iar daunele estetice sunusor de remediat oferindu-se sa se ocupe el

Eu am părăsit locul de munca dar am continuat să țin legătura cu proprietarul, el spunând că o să continue refacerea mașinii , asigurandu-ma că faptul că am plecat de la angajatorul meu nu afectează situația noastră
Actele mașinii le-am păstrat la mine, eu am părăsit țara iar proprietarul mi-a contactat că are nevoie de cartea mașinii și de numere că sa o poată repara, i-am trimis toate, i-am trimis și câteva sute de euro, m-am asigurat că în câteva luni mașină este gata și o pot prelua când mă întorc.

Când m-am întors am incercat sa iau legătura cu proprietarul că sa intru in posesia mașinii reparate legal, el schimbandu-si spusele motind că înainte să îmi restituie mașină și să intru legal în posesie trebuie să discut cu fostul meu angajator și doar așa mi-o restituie, eu am avut un conflict cu angajatorul iar proprietarul nu îmi mai restituie mașină motivând că finul lui a luat masina, că el s-a ocupat, dar banii eu i-am plătit, iar acum nu mai pot intra în posesia mașinii.

Știu că este o situație foarte complicată, eu nefăcând nici un act neavând nici un martor, dar la vremea respectiva nu știam cum se procedează, eu am avut încredere că ei vor să mă ajute fiind prima experiență
Întrebarea mea este ce as putea sa fac, ei nu vor să medieze nicicum situația, nu știu dacă pot apela la organe juridice , ei amenințând că o să regret daca incerc sa iau ceva masuri, având influenta in domeniul juridic.

Ce as putea face ?