Va multumesc pentru sfat! Voi tine cont de el. Totusi, am cateva nelamuriri. Pentru a ridica acel document trebuie sa semneze de acceptare si primire, dar din moment ce pe act este trecut un alt nume, cum poate sa-l ridice ?! Semnand pentru el, nu comite din start o ilegalitate? Functionarii din primarie nu aveau obligatia sa verifice titlurile de proprietate la receptionarea lor, inainte de a le imparti proprietarilor in baza Legii 18 din 19 Februarie 1991? Pot da in judecata primaria?
Legea nr. 169/1997 pentru modificarea si completarea legii 18/1991: Art. 44.14. - (1) In cazul in care comisia locala refuza inmanarea titlului de proprietate emis de comisia judeteana sau punerea efectiva in posesie, persoana nemultumita poate face plangere la instanta in circumscriptia careia este situat terenul.
(2) Daca instanta admite plangerea, primarul va fi obligat sa execute inmanarea titlului de proprietate sau, dupa caz, punerea efectiva in posesie, sub sancitunea condamnarii la daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere, anume stabilite in instanta.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la obtinerea titlului de proprietate care a fost refuzat de catre titular (proprietar, bunicul meu) in urma cu mai bine de 10 ani. Eroarea se afla chiar la numele proprietarului, scris Staicu Alexandru fata de Stoian Alexandru, asa cum este corect. A refuzat primirea titlului si nu a semnat, a contestat verbal si a primit promisiuni multe ca va fi rectificat, dar nu s-a intamplat nimic... Desi in luna februarie a acestui an am depus o cerere pentru eliberarea titlului de proprietate adresata primariei comunei x, jud. Olt nu am primit inca raspuns. Sfatul functionarilor a fost sa ridicam acel titlu si sa intentam proces pentru rectificarea lui, ca nu este vina lor, ca asa le-au primit ..."asa s-au rezolvat multe cazuri", ca nu se va elibera altul, etc... In comuna respectiva se afla mai multi proprietari, mostenitori care se confrunta cu aceeasi problema. Incep sa ma ingrijorez de sanatatea bunicului foarte bolnav si nu stiu daca o sa mai fie in viata sa vada acel titlu.
Desi utilizeaza si plateste impozite pe toate suprafetele mostenite inregistrate la registrul primariei, nu poate obtine documentul care ii si atesta proprietatea, ce trebuie facut ? Primaria nu are nicio raspundere?
Fara acel act nu pot beneficia de asigurarea pentru locuinta si terenul agricol, cadastru, aviz de constructie, etc.
Multumesc.