avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate maria1166

Activitate maria1166

Mulțumesc frumos pentru răspuns , aveți dreptate că poliția română trebuia să se implice pentru că sunt cetățean român și am dreptul să fiu ajutat însă au preferat să-mi spună ca să merg in Italia să fac plângere pentru că de acolo a început totul.

Dorin Voicilas a scris:

Deși Poliția din România ar fi trebuit să dea curs plângerii pe care ați depus-o, având competența să ia legătura cu Poliția din Italia pentru deschiderea unei anchete internaționale pe fraude informatice, din comoditate nu au făcut-o. Puteți să vă adresați autorităților italiene, fiind o chestiune care ține direct de anumite persoane din Italia, dar repet, și autoritățile din România au competență, partea vătămată (adică dvs) fiind cetățean român. Mai precis, din cauza faptului că nu cunoașteți din ce regiune provine grupul de italieni, adresați-vă Procuraturii Generale din Italia! Ei vor redirecționa plângerea organului penal competent.

Frauda financiara online. Va rog, ajutor! Sunt cetatean roman si am fost inselata de catre un grup de persoane din Italia, online, mintindu-ma ca imi vor investi banii in criptomonede, ca ei vor gestiona acel cont, iar eu urmand sa le trimit periodic bani. Ceea ce s-a si intamplat. Banii mei au fost transferati online prin banca, in mai multe transferuri. In momentul in care am cerut banii inapoi, acestia mi-au spus ca nu se poate si ca trebuie sa platesc o suma si mai mare ca taxa pt a mii recupera, moment in care mi-am dat seama ca ceva nu este in regula. Recunosc ca naivitatea a fost mare, insa faptul e consumat, banii luati. Va rog sa ma indrumati catre ce institutie sa ma adresez, din Italia? In Romania, am depus o cerere la politie, dar mi-au zis ca tot in Italia ar trebui sa ma adresez. Multumesc mult!