avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate cristinick87

Activitate cristinick87

Povestea e cam asa....
In anul 2006 (februarie) cineva a iesit la ordonanta primind 200 milioane bani in mana, si urmatoarele 20 de luni salarii complementare. De asemenea a primit si somaj timp de un an.
Inainte cu 2 luni inainte de terminarea somajului nevasta persoanei a nascut (asta inseamna ianuarie 2007), iar el a inceput sa ia indemnizatia pentru cresterea copilului. Salariile compensatorii nu au fost intrerupte,ele s-au terminat de la sine in noiembrie 2007.
In august 2008 persoana si-a depus dosarul de pensie (indemnizatia este pana in ianuarie 2009)...
De acum incepe problema...Dosarul a fost acceptat,dar cand a ajuns la plati,s-a ajuns la concluzia ca salariile compensatorii trebuiau intrerupte din momentul in care a inceput indemnizatia pt cresterea copilului. Si in felul asta trebuie inapoiati statului banii pe aproimativ 10 luni...altfel nu se da pensia.
Ceea ce vreau eu sa intreb...este intr-adevar nevoie de returnarea asta a banilor?
Mi se pare dubios sa mergi la un functionar care iti da un nr de cont in care sa depui banii,daca nu pe toti odata macar lunar...cica trebuie sa se ajunga la o intelegere (inca nu am inteles cu cine trebuie sa te intelegi...).
Care este legea incalcata prin primirea banilor?Eu am cautat de am innebunit si nu am gasit nimic de genul asta. Iar la intocmirea dosarului pt indemnizatie, toti (prin toti se intelege cei de la primarie si pe unde s-a mai umblat pt dosar) au spus ca salariile compensatorii se dau indiferent ca intre timp te angajezi, iesi la pensie sau iei indemnizatia.