avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate Crocodilbamby

Activitate Crocodilbamby

Buna ziua,

Revin cu o ingrijorare foarte mare daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Fetele fostului meu sot de care am vorbit anterior ne-au informat ca au depus actele la notar pentru succesiune in luna mai si nici pana in prezent nu a primit fata mea o instiintare din partea notarului.
O problema foarte mare este ca tatal lor a facut trei imprimuturi la banca in valoare totala cam de 25000 lei la care avea asigurare de sanatate in caz de deces, el fiind bolnav si cu grad de handicap.
Nici pana in ziua de astazi nu au blocat conturile pentru plata ratelor si pentru a nu se acumula dobinzi si penalitati. Acest lucru am incercat sa il fac impreuna cu fiica mea dar neavand, ea, nu eu, ca eu nu am ce sa caut in ecuatia asta, nici un document original nu am putut face nimic. Le-am rugat pe ele sa mearga la banca sau sa ii trimita fetei mele documentele originale adica certificatul de deces, (pentru ca primaria nu a vrut sa ii emita unul si fetei mele, are acest drept, nervoasa de primarie afirmand ca a decedat recent si sa se inteleaga ca sunt surori, sa il foloseasca pe cel care il au), Ele au spus ca toata procedura acesta o sa o faca notarul. Pana in momentul acesta nu s-a facut nimic. Problema este ca am primit hartie acasa de la banca sa mergem sa completam cererea de despagubire a bancii de catre firma de asigurare. Am sunat eu acolo pentru lamuriri deoarece am primit in cutia postala informarea. Dansi mi-au spus ca trebuie sa ajungem la banca cu certificatul de deces in original si cel constatoator al decesului, tot in original pentru a completa acea cerere. Eu am informat fetele care au originalul, au promis ca merg la banca dar nu au facut acest lucru., au motivat ca tot notarul se ocupa de asta, cei de la banca m-au sunat pe mine sa merg sa completez acea cere, ca nu conteaza cine o face, doar ca trebuie facuta, bineinteles ca mergeam cu fata mea ca urmasa, le-am solicitat iar documentele dar au refuzat sa le trimita, au motivat ca ,,in calitate de ce ma duc eu acolo'', deci copilul meu nu are nici o calitate acum in ideea lor, eu asa inteleg. Deci nici pana in momentul de fata nu s-a rezolvat cu succesiunea, nu s-a rezolvat cu despagubirea bancii, am fost acolo si cei de la banca au fost draguti, au verificat, chiar s-au mirat ca nu s-a facut cererea acesta in prima luna de la deces, ca cererea se completeaza acolo de catre un imputernicit nicidecum de notar, si s-au acumulat o gramada de datorii ca ratele neplatite curg in continuare si dobanzile si penalitatile la fel.
Nu stiu ce au de gand mai departe fetele dar imi este teama sa nu ma trezesc ca banca executa partea lui de proprietate si la ce pericol sunt expusa eu acum pentru partea mea de apartament. Nu au mai zis nimic nici de vanzarea apartamentului, am insistat sa imi spuna ce au de gand, am insistat sa il punem undeva pe site-uri de vanzari sa terminam cu incertitudinea aceasta dar ma ignora total si durerea e mare ca eram foarte apropiate pana la evenimentul nefericit. Va rog din suflet daca puteti sa imi spuneti la ce riscuri sunt expusa sau cum sa procedez in continuare pentru a nu pierde partea mea de proprietate in caz ca ar exista acest pericol, nefiind indeplinite ceririle bancii.

Multumesc,
Astep cu interes raspunsul dumneavoastra.
O zi frumoasa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc din suflet pentru raspuns.
O sa va recomand cu drag.
O zi frumoasa si sanatate multa va doresc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Multumesc din suflet pentru raspuns.
Nu stiu sigur daca o sa imi permit financiar sa le dau sulta, nu sunt nici impotriva vanzarii apartamentului daca nu am cum sa le despagubesc pentru partea care le revine fiecareia, mi-am asumat de la inceput asta, stiam ca aici se va ajunge oricat de bun si de iubitor ai fi cu copii partenerului, pe mine ma intreseaza cat timp mai am dreptul sa stau in acest apartament dupa stabilirea cotelor, daca exista posibilitatea achitarii esalonat a sultei, ceea ce nu cred ca doresc, interesul lor este sa intre in posesia banilor din vanzare cat mai repede posibil. Intreb aceasta deoarece, ma repet, amenintarile sunt: ,,aducem expert, evaluaza, vindem, tu iti iei o garsoniera si restul impartim, nu vrei sa vinzi, te dam in judecata iar executorul il scoate obligatoriu la vanzare'', iar eu nu vreau sa ma grabesc cu vanzarea deoarece as dori totusi sa pot studia piata si sa obtin o valoare buna pe apartament (acesta este foarte frumos si bine intretinut, are o locatie foarte buna, este luminos, calduros iarna) care sa ma avantajeze pe mine sa imi pot achizitiona un apartament cu doua camere mai micut impreuna cu fica mea, valoare mai mare care le-ar avantaja implicit si pe ele.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Locuiesc impreuna cu fiica mea intr-un apartament cu 3 camere, acesta este pe numele meu si al fostului meu sot de care am divortat dar locuiam in aceeasi casa. El a decedat in luna februarie. Dintr-o casatorie anterioara el mai are trei copii, care bineitales ca au dreptul la mostenire dupa tata. Au inceput procedura de succesiune dar nici nu s-a semnat nimic inca, nimeni nu are in mana cota parte care i se cuvine si au venit peste mine spunad ca ele scot apartamentul la vanzare sa isi ia partea din mostenire si sa imi caut in lata parte. Intradevar, au dreptul la partea lor, nu neg asta si nu vreau in ruptul capului un razboi cu ele, dar vreau sa stiu, dupa incheierare succesiunii sunt obligata sa vand imediat apartamentul cand si cu cat vor ele avand in vedere ca eu detin 50% din acest apartament la care se aduga cota copilului, si sa le dau partea sau avem un termen in care sa il scoatm la vanzare sa pot obtine un pret mai bun pentru a achizitiona o casa pentru mine si copilul meu macar un apartament cu doua camere confort doi? Si inca o intrebare: La decesul tatului lor au venit peste noi in casa cu toate ca eu cu copilul meu as fi vtrut sa ma odup de inmormantare, ne-au dat la o parte nu ne-au consulat in nici o privinta avand in vedere ca fetita mea e majora si trebuia sa o consulte si pe ea, ele au hotarat cum cheltuiesc banii din ajutorul de la primarie bani care erau suficienti pentru aceasta avand in vedere ca avem groapa si toate cheltuielide de la cimitir le-am achitat eu ca erau pe numele meu, ele au facut o cheltuiala suplimentara de aproape 6000 de lei din care ii imputa ei 2000( o patrime din cei 6000+ alte cheltuieli) bani cu care o ameninta ca daca nu le da ele ii opresc din banii ce ii revin din succesiune. Ele au o situatie materiala extrem de buna, ma bucur pentru ele dar nu stiu daca este normal ca aceste cheltuieli sa nu fie discutate inainte de a fi facut cu conditia sa fie necesare si nu fala, spun asta deoarece tatal meu a decedat in urma cu cateva luni si noua, familiei, ne-a ajuns ajutorul de la primarie fara costuri suplimentare iar daca eu am vrut sa iau ceva in plus, ca asa am vrut eu, nu i-am impus mamei sau surorii mele parte din aceste cheltuieli le-am facut ca asa a simtit sufletul meu.