avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate Candidat1

Activitate Candidat1

Bună ziua, va rog frumos sa ma sfătuiți în următoarea speță:
Eu si sotia lucram la aceiasi companie de 9 luni de zile, eu pe departamentul de tehnic, ea pe departamentul administrativ.
Marti la ora 16.40 sunt chemat in fata sefilor de la seviciu si mi se spune ca sunt concediat intrucat sa desfiintat postul meu (deoarece nu mai sunt asa multe lucrari -eu fiind si ultimul angajat), si ca voi fi platit in continuare,pt urmatoarele 20 de zile, insa sa nu mai vin la servici, dupa care sunt insotit la birou sa imi iau toate lucrurile, si sa parasesc incinta. Singura mea reactie a fost sa intreb daca este concediata si sotia mea (ea fiind intr-un alt departament), si mi se spune ca nu, ea nu va fi concediata.
Ok, pana aici mi sa parut totul foarte normal, insa toata nebunia de acum incepe... intrucat a doua zi dimineata cand sotia ajunge la servici, i se interzice accesul la informatiile companiei total, nu i se mai da niciun task, toti colegii nu mai vorbesc cu ea despre servici nimic, ba mai mult este efectiv supravegheata in permanenta fizic (gen singurul loc unde mai ramane singura este la baie) in rest peste tot unde se afla, trebuie sa mai fi o persoana in camera.
Vazand toate acestea sotia decide sa se duca sa vorbeasca cu patronul, despre ce e vorba, de ce este exclusa si marginalizata de la taskuri, sedinte, dar totodata supravegheata. Si afla de la acesta ca se pare ca de pe leptopul meu (sotul ei au fost trimise informatii private ale companiei catre altcineva - LUCRU PE CARE EU NU L-AM FACUT). Mai mult leptopurile companiei nu erau parolate, sau sa aiba antivirus pe ele, in biroul meu eram 4 persoane, si toata lumea circula liber prin toate birourile.
Acum problema e ca sotia mea este intr-un stres foarte mare la servici, efectiv toata lumea o priveste ca pe un spion, ii inchid usa la birou cand vor sa vorbeasca anumite lucruri... e o situatie foarte ciudata...
Acum vreau sa stiu ce e de facut, intrucat eu nu am trimis informatii nimanui, sotia mea de asemenea pana sa se intampla lucrul asta facea foarte multe taskuri, si amandoi eram foarte apreciati si respectati. Mai mult cu vreo 10 zile inainte ne era marit si salariul...
Si e foarte ciudat ca mie nu mi sa dat dreptul nicio secunda sa spun ceva in apararea mea, iar sotia desi ia spus patronului ca nu este posibil sa fi facut eu asa ceva, nici nu vrea sa auda. Si desi zice ca au foat trimise informatii din leptopul meu, nu o poate demonstra pt ca nu am facut asa ceva, ca daca faceam eu asa ceva eram deaja la politie pt ca e genul de om care da in fiecare zi pe cineva in judecata...
Si acum sotia spera ca poate vor descoperi ca nu am fost eu cel care a trimis informatiile, si totul va reveni la normal, insa intre timp ea este terminata la servici la modul cum este tratata.
Si nu stim ce sa facem in aceasta situatie.
Mai mult pe foaie de concediere ,eu mi-au scris ca am fost instintat de luni ca am fost demis, si ca de marti intru in preaviz, insa ei m-au instiintat despre demitere, marti la 16.40.
Va multumesc si sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi care sa ne ajute.