CISA Consulting a scris:
Proiectele "tip" sunt o capcana. Practic nu exista proiecte tip care sa satisfaca in mod real cerintele specifice accesarii fondurilor. Daca abordarea este de tip "model", ajutator , atunci cautarea modelului poate sa aiba un sens.
Achizitia unui tractor ar putea fi finantata, cel mai probabil, in cadrul masurii 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole din cadrul PNDR / FEADR ( vedeti site-ul oficial [ link extern ] )
Scopul finantarii nu il reprezinta achizitia in sine a tractorului, ci alinierea la norme europene, crestere competitivitate exploatatie agricola etc. Tractorul ar putea fi subiect de achizitie pentru o ferma vegetala pentru "cultura mare" sau pentru o ferma legumicola, sau viticola, sau pomicola, sau mixta , sau zootehnica etc. In fiecare caz este vorba de o alta "poveste" a business-ului , deci nu putem vorbi de un plan de afacere "tip" .
Pe site-ul indicat veti gasi totusi si o sectiune unde sunt prezentate cateva planuri de afacere ca model.
Succes
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare. Credeti ca m-as putea incadra pe masura112 (tinand cont ca sunt proaspat casatorita, am 25 ani si vreau sa imi cupar o casa intr-o comuna din jud Timis), daca as dori sa imi modernizez "ferma"-casa, as avea sansa sa rimesc acele fonduri?
Sau nu trebuie sa am nimic in proprietate, nici acei 500 mp2 cu casa respectiva.
Multumesc