Nu vad de ce ar trebui sa aiba cont in Romania, in conditiile in care ea nu mai locuieste aici de mai bine de 20 ani. Are prietene care isi primesc pesnsia in conturi din strainatate, deci nu contul este problema. Inlus toate demersurile pentru a iesi la pensie le-a facut prin Consulatul Romaniei, nu avea cum sa ajunga in tara sa isi faca cont in Romania.
Intre timp a primit raspuns de la CNPP ca va primi in luna iulie pensia restanta + pensia pt luna in respectiva, dar fara nici o explicatie de ce intarzie plata. A cerut si cupoanele de pensie, dar partea aceasta a fost ignorata. A trimis un alt mail sa ceara cupoanele de pensie si explicatii pt intarziere, Cand s-a facut prima plata a trebui sa sune la CNPP sa intrebe cand se face plata pentru ca trecuse cateva luni de la emiterea deciziei si CNPP nu facuse nici o plata. Toata situatia asta mi se pare ciudata, daca nu suna sau nu trimite mail nu i se plateste pensia ...
Multumesc pentru raspuns, insa nu imi este clar pentru ce ar trebui procura. Pentru a se face plata pensiei in contul meu si eu apoi sa ii transfer in contul sau din strainatate? CNPP are toate datele ei, au facut o plata si apoi de 2 luni nu au mai platit nimic.
Mama mea are domiciliul in strainatate si nu isi primeste pensia la timp si nici cupon de pensie. Decizia de pensionare i-a venit la sfarsitul anului trecut, in 30 martie i s-a facut o plata (care presupune ca e suma din urma pana la luna martie), in aprilie si mai nu a primit nimic. Contul este deschis la o banca din strainate si prima plata a fost facuta in acel cont.
Ce este de facut in aceasta situatie? (a trimis un mail catre CNPP dar inca nu a primit raspuns)