Buna ziua !
Cred ca au avut parte de un abuz si as vrea sa stiu unde pot sa ma adresez.
Am un dosar penal (conducere sub influenta alcoolului) de aproape un an jumate si care inca se afla la parchet. Dar nu asta e problema.
Problema este ca pe data de 29.05 am fost chemat la tribunal intr-un alt dosar pentru ca am depus cerere de urgentare a procesului penal in care sunt urmarit (eu nu am facut acest lucru). Pe data de 29.05 m-am prezentat la proces la sala si ora stabilita, doar ca am avut o mare surpriza : in sala nu a venit judecatorul iar dupa vreo ora jumate de cautat si intrebat inclusiv pe cei de la paza , telefoane, etc. mi s-a spus ca procesul s-a judecat in camera de consiliu si ca voi primi hotararea acasa. M-am uitat pe portalul ministerului, deoarece nu imi venea sa cred ce s-a intamplat, si in care se precizeaza ca a mai fost un termen in acest dosar in care s-a luat decizia de amanare (eu nu am primit nici o citatie acasa despre acest termen). Bineinteles, ca am primit hotararea in cateva zile si ca cererea nu este acceptata si nu am cale de atac.
Am urmatoarele intrebari :
Pe citatia de la tribunal scria clar ca am dreptul la un avocat iar daca nu este desemnat, voi primi unul din oficiu. Consider ca mi-a fost incalcat dreptul la un proces corect si nici nu am avut cum sa ma apar, pentru ca judecatorul nu s-a prezentat in sala de judecata. Unde pot sesiza acest abuz ???
Cine putea depune aceasta cerere in locul meu ??? Stiu ca ai voi sa depui aceasta cerere doar odata dupa un an de zile de cand este dosarul in parchet.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat sau informatie.
O zi frumoasa!