avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate vaelo

Activitate vaelo

Multumesc
In cazul meu balconul a fost construit pe sol. Terenul de sub el este al constructiei sau este parte din terenul aferent apartamentului?

adriandimitriu a scris:

terenul de sub balcon este parte a curtii, la balcoanele exterioare. balcoanele exterioare sunt fixate prin definitie in constructie, fara contact cu solul. in extrasul CF scrie clar

Buna ziua! Solicit un raspuns juridic privind urmatoarea situatie. Am cumparat un apartament de 30,51 mp si balcon de 4,22 mp in suprafata totala de 34,73 mp, la parter, plus lotul de teren intravilan curti constructii de 24mp, intabulat separat, dar delimitat gresit, acesta cuprinzand si parte din codominiu. Cand am masurat terenul pentru a reface delimitarea corect mi s-a spus ca trebuie sa masor cu tot cu balcon. Cum este corect sa masor, la suprafata de teren adaug suprafata balconului sau 24 mp de teren se masoara la cota zero fara constructii pe el? Specific ca balconul este construit pe pamant ( nu se se vede daca pe stalpi sau fundatie de beton) si nu este inchis. In acte este specificat balcon. Nu apare alta denumire precum terasa sau logie. In actele de constructie, inainte de executia acesteia, apare un act de dezlipire in mai multe loturi precum loturile de teren din fata apartamentelor de la parter, parcari in care suprafata balconului este scoasa de la apartament si atribuita terenului. In momentul de fata eu platesc impozit pe apartament 34,73 mp ce include si balconul, conf releveu apartament, si impozit pe teren - 24 mp conf contractului de vanzare cumparare. Cum este legal sa masor si cine face gardul daca este pe hat cu codominiu? Trebuie obtinuta autorizatie pentru gard? Multumesc