avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate pacri

Activitate pacri

sdianaviolina a scris:

Nu ingropati bunicul atata timp cat este in viata. In baza titlului care va fi eliberat pe numele bunicului, acesta va putea face un act de vanzare-cumparare ( mai greu de atacat).

Nici nu vreau acest lucru ..... dar exista posibilitatea, la cum se rezolva retrocedarile pe la noi... ca acest lucru sa se intample. Desi matusile mele au spus ca nu au nimic impotriva acestui lucru (ca respectivul teren sa-mi revina mie) nu sunt sigur de acesta si dupa moarte bunicului. Stiu sigur ca se poate face ceva in acest sens pentru ca la televizor au derulat o ancheta cu privire la terenurile din Bucuresti. Persoane privilegiate cumparau acest drept (de retrocedare) de la pensionari exasperati de drumurile facute la primarie si intrau ele in posesia terenului.
Mentionez ca bunicul este in grija mea si ca avem aceeasi adresa pe buletin. Nu stiu daca ajuta aceasta dar ....
Multumesc.
Mai intai buna ziua si ma bucur ca ati infiintat un asemenea forum.
Sper din tot sufletul ca am postat la categoria care trebuie.... daca nu imi cer scuze si rog moderatorii sa-mi mute postul unde trebuie.
Deci sa incepem:
Bunicul meu (bunica a murit) a facut o cerere de retrocedare teren de la Primaria orasului nostru. Cererea a fost analizata, verificata si VALIDATA de comisia de fond funciar. Dar raspunsul comisiei a fost ceva de genul :"o sa-l primesti...". Bunicul meu fiind in varsta de aproape 85 de ani nu e ferm consvins ca "o sa-l primeasca" in timpul vietii. Asa ca vrea sa mi-l cedeze mie. Are 3(trei) mostenitori: tatal meu si doua surori ale acestuia. Fiecare a primit pe rand terenuri in cantitati si valori aproximativ egale. Dar acest teren despre care este vorba vrea sa mi-l dea mie. Exista vreo posibilitate sa-mi vanda/cedeze/doneze/cesioneze ....., sau cum se numeste procedura, acest drept direct mie?

Ca acte nu pot aduce decat copie dupa cererea de mana semnata de comisia de fond funciar, primar, prefect sau cine o mai semna pe ea ... cu stampila conform cu originalul .... si cam atat .... nu stiu ce sa fac si dupa starea bunicului nu cred ca mai e de asteptat mult timp...

Va multumesc.