Ocup in cadrul companiei o functie de conducere, functie care stiu ca in cazul unei demisii/concediere perioada de preaviez este de 45 zile si nu 20 de zile cum este in cazul functiei de executie.
In realitatea pe contractul meu s-a produs o greseala scrie ca am functia de Manager departament fiind functie de conducere, dar la perioada de preaviz este de 20 zile.
Am discutat cu HR si mi-au spus ca au facut un contract standard cu 20 zile si au pus functia doar ca au uitat sa modifice si perioada, nefiind obisnuiti sa aiba si functii de conducere pana atunci ( practic greseala umana ) pe care am sesizat-o ulterior dupa ce am semnat deja.
Momentan inca nu mi-au modificat prin act aditional acel punct din contract.
Acum de aici se naste o intrebare, in caz ca vreau sa imi dau demisia sau o sa fiu dat afara, eu stau in preaviz cat scrie in contract 20 zile? Sau cat este in mod legal 45 zile?
In cazul in care ma pun sa stau doar 20 zile eu pot contesta undeva faptul ca nu este legal ce se intampla in acel contract si ca in mod normal este o perioada mai mare pe care ar trebui sa o petrec inca la firma?