avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaimihai224

Activitate Mihaimihai224

Răspuns la discuția Pedeapsa consum de droguri
Imi puteti spune daca ma incadrez in urmatoarele articole, nu prea inteleg exact situatia, avand in vedere ca infractiunea s-a intamplat inainte de condamnare, si am fost la audiere dupa terminarea perioadei de suspendare

“ Art. 98

Efectele suspendării executării pedepsei sub supraveghere

(1) În cazul în care condamnatul nu a săvârşit o nouă infracţiune descoperită până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi nu s-a descoperit o cauză de anulare, pedeapsa se consideră executată.”


Sau

“ Art. 97
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.”
Buna ziua!
In anul 2019 in luna aprilie am fost prins baut la volan, condamnat 10 luni cu suspendare si in urma cu o luna am terminat probatiunea. Tot in acelasi an in luna iulie am fost prins cu 1 comprimat si jumatate de mdma, in urma cu o saptamana am primit telefon si am fost sa dau declaratie. Au trecut 4 ani de atunci. Este posibil sa primesc renuntare la urmarirea penala, avand in vedere durata lunga de timp? Mi se mai poate da cu suspendare pedeapsa. Va multumesc! Nu am apelat inca la un avocat, urmeaza sa o fac, dar mi-ar prinde bine informatii in plus. Va multumesc din nou!