Daca trebuie sa le sterilizez eu, de ce mai avem Politia Animalelor si Protectia Animalelor platite din bani publici? Si, asa cum am scris, nu e vorba doar despre insemnarea teritoriului, ci si despre transformarea curtii mele intr-o latrina felina! Aici vorbim despre o lipsa legislativa crasa, menita sa protejeze abuzurile unora care cred ca le fac un bine animalelor pradatoare doar aruncandu-le mancare de la balcon sau iesind seara si hranindu-le pe ascuns dupa 10 noaptea. De asemenea, nu sunt eu un expert in drept, dar legea din 2005 sau 2004 care, chipurile, ar permite hranirea animalelor salbatice este tendentios aplicata si interpretata.
Alexandru Surcel a scris:
Reveniți cu noi sesizări. Nu vor putea să le dea din nou avertisment.
De asemenea, dacă problema e chiar atât de gravă, nu văd de ce nu le-ați steriliza chiar dumneavoastră. Probabil că ați cheltui mai puțin decât ați cheluit degeaba pe pastile și alte mijloace de a le descuraja să vă mai intre în curte. Sterilizarea în orice caz ar rezolva problema stropitului pereților casei, ușilor, ferestrelor.
Și, în final, nu uitați totuși că acolo unde sunt pisici nu prea sunt șoareci și șobolani. Fără pisici, aceștia se vor înmulți necontrolat, cu toate deratizările periodice.