Pe langa contractul de vanzare cumparare exista si o Carte a Imobilului in care sunt trecuti fostii propietari dar si cei prezenti, respectiv parintii si noi, copii.
din cate am inteles, imi vor fi necesare certificatele de nastere al tuturor membrilor, certificatul de casatorie si de deces a parintilor si actele noastre de identitate.
am incercat sa caut niste informatii pe internet si in principiu sunt foarte confuz, din ce am inteles, totalul de plata inclusiv onorariu notar si taxele catre stat vor fi extrem de costisitoare ( peste 10.000 ron/total ) nu stiu daca in costuri se vor calcula si taxele impozitului pe imobil deoarece noi am continuat sa platim impoztul la CEC iar un reprezentant ne-a spus sa folosim CNP-ul parintilor desi acestia sunt decedati .
aveti idee informativ cam la ce suma m-as astepta si desi presupun ca voi avea de alergat la diferite entitati de stat pt acte si toate cele, cat timp va dura tot acest proces?
raluk0207 a scris:
desi in momentul decesului nu a existat nici-un act de mostenire precum un testament, noi, copii suntem trecuti in cartea imobiilului
Nici nu e obligatoriu sa existe. Transmiterea bunurilor către moștenitori operează conform legii.
În baza cărui act sunteți dvs, copiii trecuți în Cartea funciară?