avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate Gruse

Activitate Gruse



Gruse a scris:



Gruse a scris:

Mulțumesc pentru opinie.
răspunsul din partea Comisiei

Se sancționează Dr. Barbu Daniel cu Mustrare in conformitate cu ART. 87 litera b din Codul de Deontologie . Medicul Popescu Andrei nu se sancționează conform documentelor depuse la dosar.
Mulțumesc pentru opinie.
Buna ziua, am făcut o plângere de malpraxis, dacă nu primesc răspuns ce pași am de făcut!?! PLÂNGERE DE MALPRAXIS

Subsemnata Calotă Claudia Mariana, proprietara motanului Băiețică în vârstă de 7 ani, vă aduc la cunoștință eroarea profesională săvârșită în exercitarea actului medical generator de prejudicii asupra motanului Băiețică, care a condus la moartea acestuia prin neglijență, imprudență, diagnostic și tratament.
Eu, proprietara motanului Băiețică în vârstă de 7 ani, crescut de pui de la 1 lună, numai în casă, în imobil, neavând acces afară, consider că:
- Nu am fost informată corect, deschis, asupra tratamentelor administrate, lipsa supravegherii, lipsa acordării de asistență medicală asupra lui Băiețică, care a dus la deces
- Lipsa acordării de asistență medicală precum și supraveghere, datorită căreia motanul, prin lingere, ar fi scos sonda urinară singur precum și organul genital tot singur și l-ar fi rupt într-un moment
- Lipsa trasabilității probelor biologice precum și tratamentul efectuat nefiind informată ce substanțe i se administrează
- Trauma încercării în nenumărate rânduri de introducere a sondei urinare care a dus la lezarea uretrei și accentuarea sângerării respectiv distrugerii organului și a uretrei datorită traumelor mecanice
- Motanul a fost privat de asistență medicală pe tot parcursul nopții imediat după intervenția chirurgicală, respectiv doctorul Popescu fiind de serviciu și plecând în jurul orei 20 / a se vedea camerele de supraveghere
În data de 03 iulie 23 orele 11:00 AM a fost adus motanul Băiețică în vârstă de 7 ani. A fost consultat de Dr. Daniel Barbu și se decide internarea lui datorită faptului că nu a făcut pipi și ar avea nisip în vezică. Se recoltează probe biologice, se încearcă sondarea lui și nu se reușește, la momentul acela motanul se învinețește, îi scade saturația în sânge datorită anestezicului dat. Se încearcă sondarea lui mai târziu, motanulsângereaza din spusele angajaților.
Creatinina 20 mg/dl, Hematocrit 20, 6 mg/dl
Motanul sângerează până a doua zi când se constată scăderea Hematocritului la 14 mg/dl
Apelând telefonic Center of Hope dau cu mare greutate de Doctorul Daniel Barbu și îmi explică că motanul și-ar fi scos sonda singur într-un moment de neatenție din partea colegilor lui. Totodată motanul a reușit să rămână fără organul genital prin lingere, eu întrebând de traumele produse prin introducerea sondei urinare iar răspunsul fiind că nu are nicio implicare această procedură.
Se insistă asupra punerii transfuziei de câine datorită scăderii hematocritului la 14mg/dl. A insistat sora mea, Calotă Lavinia să aducă pisici din apartament, noi având pisici în două case diferite să le testeze în speranța găsirii grupei de sânge a motanului, se refuză motivându-se că pun de câine.
I se pune sânge de cățel după ce semnează consimmțământul de transfuzie, eu neprimind niciun document specific de tratament administrat precum și lipsa comunicării asupra actului medical.
A doua zi după transfuzie se decide intervenția chirurgicală de uretrostomă eu proprietarul insistând asupra tratamentului medicamentos iar doctorul Daniel Barbu subliniind verbal telefonic că este necesară această procedură să îi salveze viața. Parametrii biologici ai motanului după transfuzie modificându-se – Vezi buletinele de analize.
În data de 05 iulie 23, orele 9:30 – 09:40 am vorbit cu doctorul Daniel, dumnealui insistând asupra operației – răspunsul meu fiind dacă parametrii biologici la momentul de față permiteau cele două operațiuni, respectiv prinderea carotidei pentru a avea acces și ar fi vena care nu se sparge deși nu a reușit prinderea venei la nivel carotidian pentru că a sângerat, dumnealui a continuat cu următoarea operație chirurgicală.
Menționez ca a fost o lipsă de comunicare din partea personalului medical și totodată sublinierea de către doctorul Daniel Barbu că pun prea multe întrebări și sunt un proprietar dificil, eu argumentând că este normaș să fiu informată în totalitate de actul medical precum și de trasabilitatea operațiunilor având în vedere gravitatea motanului prezentată.
Motanul primește nu știu ce combinație de anestezic în jurul orei 12:00 – 13:00 eu specificând doar de anestenia inhalatorie. După 4 – 5 ore sunt sunată de doctorul Daniel Barbu spunându-mi că vena carotidă nu a reușit să o prindă din cauza sângerării masive. A se vedea convorbirile telefonice precum și înregistrările. Operația spunând că a fost OK urmând să se trezească.
Dumnealui a plecat acasă după amiază ( a se vedea camerele de supraveghere) fără ca motanul să se fi trezit din anestezic.
Sunt sunată a doua zi de doctorul Popescu în jur de ora 10:00 – 10:30 menționând că motanul este într-o stare letargică, nu-și menține temperatura corpului în limite normale singur, punând-ul pe perna electrică.
Am întrebat de ce nu e treaz, neprimind niciun răspuns, am întrebat pe parcursul nopții cum a fost, cum s-a prezentat, ce tratament au administrat iar răspunsul doctorului Popescu a fost că dumnealui ar fi plecat la ora 20:00 din clinică ( a se vedea camerele de supraveghere) și ar fi revenit la 07:30 spunându-mi că pe timpul nopții nu se fac gărzi.
După 40-50 minute sunt sunată de doctorul Popescu înștiințându-mă că motanul a murit.
Rog organismele competente a analiza acțiunile precum și faptele care au dus la decesul motanului.
Înmânez către Colegiul Medicilor Veterinari precum și pe lângă Judecătoria pe raza căreia este petrecută fapta.