avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin Alexandru

Activitate Sorin Alexandru

Buna seara,
In decizia de pensionare este reținută ca fiind achitata doar jumătate din perioada înscrisa in cartea de munca.
Societatea susține ca înscrierea din cartea de munca este o eroare materiala si nu dețin dovezi privind virarea contribuției dincolo de data de 31 decembrie 1997.
Situația neplății este confirmata de arhiva Casei de Pensii unde contribuțiile nu apar achitate in perioada ianuarie 1998-august 1998.
Ce pot face in situația asta? Efectiv, am prestat munca in perioada trecuta in cartea de Munca.
Mulțumesc
Buna ziua.
Mă găsesc in următoarea situație.
Timp de 3 ani ( perioada ianuarie 1996- august 1999) am lucrat cu contract de munca in cadrul unei societăți cu răspundere limitata. Perioada lucrata apare înregistrata in cartea de munca. Raporturile de munca au încetat prin decizia societății la cererea mea.
Din aceasta perioada societatea a depus declarații si a plătit doar pentru perioada ianuarie 1996-decembrie 1997, pentru perioada ianuarie 1998-august 1999 societatea nu a depus declarații si nu a plătit contribuțiile de asigurări sociale.
Aceste aspecte mi-au devenit cunoscute odată cu comunicarea către mine a deciziei de pensionare, când perioada de 18 luni amintita nu apare ca fiind cotizata si nu a fost luata in calcul la stabilirea pensiei.
Ce pot face in aceasta situație?
Pot formula acțiune in instanța pentru a obliga societatea sa depună declarațiile de asigurare si sa plătească contribuțiile neachitate sau sa o oblig cumva sa achite contribuțiile amintite?
Societatea încă mai exista, dar fiind un mic SRL nu mai deține arhiva pentru aceea perioada si nu mă poate ajuta cu dovezi privind efectuarea plătii contribuției.
Cartea de munca este închisă fără viza ITM.
Precizez ca am reînceput raporturi de munca după anul 2012 , deci următoarele contracte nu au mai fost înregistrate in cartea de Munca