avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Activitate nasale

Activitate nasale

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
@pneagu: puteti sa-mi dati va rog prevederile legale unde se specifica acest nr. maxim de 3 organizatii sindicale la nivelul aceleiasi unitati?
multumesc
da, acest lucru este clar. Problema este ca pot exista simultan in aceeasi unitate doua sindicate reprezentative, unul pentru un punct de lucru (sa zicem fabrica) si altul pentru alt punct de lucru. Un sindicat poate dobandi reprezentativitate prin asociere, celalalt la fel, sau prin numar de angajati. In aceasta situatie, patronul va avea doi parteneri cu care sa negocieze acelasi CCM? cum facem in aceasta situatie, mai ales daca cele doua sindicate nu cad de acord pe anumite puncte?
Daca la nivelul aceleasi unitati, s-au constituit doua sindicate reprezentative, patronul este obligat sa negocieze semnarea CCM in acelasi timp cu amandoua sindicatele, sau le poate cere sa se puna de acord asupra solicitarilor, si sa negocieze cu un reprezentant comun? Ce se intampla daca cele doua sindicate solicita lucruri diferite si nu se ajunge la un consens?
multumesc