avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate anapopescu

Activitate anapopescu

Răspuns la discuția bani cresterea copilului
multumesc! am citit ceva din legea pe care o mentionati...insa n-am reusit sa inteleg mare lucru..nefiind de meserie...mi s-ar parea normal ca si dividendele sa se ia in calcul alaturi de salariu, pt ca se plateste la stat impozitul pe venitul intreprinderii si apoi si impozitul pe dividende.
O zi buna!
da, intr-adevar dividendele se impoziteaza cu 16%, celelalte taxe se platesc doar pt salariu. pt dividende nu se mai platesc alte taxe la stat.
o zi buna!
multumesc luminita_plesca!
deci se pare ca va trebui sa asteptam 2009 pt a vedea exact ce si cum...
o zi buna!
multumesc nikol.ilea!
daca mai stie si altcineva ceva....
legea am inteles ca va fi aplicata din 01.01.09, cred ca aprobata a fost deja...sau cel putin asa am inteles de la TV.
Daca ma poate ajuta cineva....cu leagea asta noua pt banii de crestere a copilului.Am inteles ca se vor acorda 85% din venitul realizat in ultimele 12luni, timp de 2 ani. Venit se considera si dividendele? Eu am o firma la care sunt angajata si asociata, din care am obtinut dividende, si o alta firma la care sunt doar asociata fara a fi angajata, din care de asemenea am obtinut dividende. Venitul meu, la care se aplica acesti 85%, atunci va fi salariul+dividendele de la cele 2 firme?