avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate PaulCris

Activitate PaulCris

Multumesc de raspuns!
Daca vreau sa trimit o notificare pentru granituire si construire gard comun intre proprietatea mea si cea a vecinilor pe teren extravilan agricol daca nu am informatii de contact pentru vecini ce trebuie sa fac?
Am facut eu un document in care stipulez ca, conform cu Noul Cod Civil actualizat 2023 - Legea 287/2009, Art. 560 "Obligatia de granituire"
si conform cu Art. 662 din codul civil:
"Nici un vecin si nici celalalt nu pot opta pentru refuzul de a contribui la constructia gardului ci asa cum arata codul civil la art. Articolul 662 (1)Oricare dintre vecini îi poate obliga pe proprietarii fondurilor învecinate să contribuie la construirea unei despărţituri comune."
Si ma gandeam sa ma duc sa depun dosarul la Primarie, la Registrul Agricol, ei trebuind sa aibe date de contact pentru vecinii mei dupa parerea mea mai ales ca cica ar fi si arendas pe terenurile invecinate cu loturile mele, cu numarul meu de telefon pentru a fi contactat de vecini si a discuta cu ei si ajunge preferabil in mod amiabil construirea gardului si plata acestuia 50%-50%.
Am facut si un document pe care sa semneze fiecare vecin notificarea in doua exemplare, un exemplar sa ramana la dosar la Primarie si unul sa mi se inapoieze mie dupa ce au fost notificati vecinii si au semnat hartiile.
Intrebarea mea e, se poate face notificare asa sau cum trebuie sa procedez daca nu se poate in acest sens, trebuie sa merg la un avocat mai bine intai?

De asemenea numai unul din vecini are numar cadastral dar e un numar vechi, nu se gaseste pe geoportal, ceilalti neavand numere cadastrale deloc