avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate Georgi1301

Activitate Georgi1301

Buna ziua . Va rog mult sa mă ajutați cu o nelămurire
Eu lucrez la un cazino din luna ianuarie , cu program 24h munca și 72 libere . Din luna martie am lucrat 24h cu 24 libere, practic un măcel de oboseala din lipsa de personal . Dar am stat pt că aveam nevoie de un job . Salariul acceptabil. De la începutul lunii aprilie până la Sf început de iulie , firma a avut ceva probleme și a închis sala . Pe luna aprilie am luat 1000 lei salar , pe lunile mai și iunie am luat ceva mai mult dar nu cât am fi luat daca lucram.. dar am stat pt că aveam nevoie de bani, și așteptam să deschidă . Am deschis pe 8 iulie, începând munca tot la 24 h cu 24 libere din lipsa de personal . Eu între timp am primit o oferta de munca înafara țării, pe mai multi bani . Pe data de 25 mi am lăsat demisia cu preaviz precum in CIM . Patroana mi a zis că nu accepta demisia decât după 3 luni, că ea mi a dat bani degeaba cat am stat acasă (in acele 3 luni eu am fost la sala sa fac curățenie, ordine, întreținere, munca fizica) sau daca vreau sa plec sa i dau banii înapoi.
E legal ceea ce îmi cere ? Adică nu pot sa plec după ce i am lucrat aproape 3 săptămâni zi lumina ,pt că ea mă ținut acasa plătită ? Eu nu mă mai descurc cu salariul de aici, programul este f obositor lucrând 24 h, 3-4 zile pe săptămână .
Pot sa îmi țin în continuare preavizul? Îmi pot cere plata turelor lucrate până la terminarea previzului și co neefectuat nici măcar o zi ?
Momentan firma are 2 angajate înafara de mine plus alte două pe proba . Deci practic nu îi las "cu ochii în soare"
Daca nu îmi dă salariul dea Sf lunii , sau ultimul salariul după încetarea cim ce pot face ?
Ce șanse sunt sa mă dea in judecată pt acele 3 luni ? Menționez că eu salariul îl primesc cash, calculul fiind făcut pe un bilețel de către șefa de sala fara sa semnez un stat de plata . Nici măcar cim nu e semnat de patroni .