avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate Voilu

Activitate Voilu

Răspuns la discuția Unde si ce act se poate face?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

După cele întâmplate în ultimul.timp ,abuzurile din cămine e greu sa aveți încredere pt a le lasă bunurile în schimbul.ingrijirii etc.

Abuzurile din camine sunt de multa vreme. Acum au fost "descoperite". Sau a fost un interes sa fie descoperite. Si vor fi in continuare daca nu ne va ocupa o natie care sa puna biciul pe noi sa ne oblige sa fim corecti.
Ma intreb cand se vor descoperi abuzurile si din spitale. Toata lumea stie dar "nimeni nu stie nimic". Iar bolnavii nu pot dovedi cum nu puteau nici batranii din azile.

Multumesc pentru acest sfat.

raluk0207 a scris:

Puteți face la notar un mandat pentru incapacitate, prin care, sa împuterniciți o persoană de încredere sa se ocupe de dvs și sa va administreze bunurile în caz ca nu veți avea discernământ

Inca lucrez. Nu am decat 50 de ani. As fi preferat sa raman in casa mea.
Inteleg ca dupa AVC e prea tarziu. De asta intrebam.
Buna ziua.
Recent am fost suspectat de un posibil avc. Riscul de a se repeta si de a fi major, exista.
Vreau sa previn niste situatii grave. Nu vreau ca in cazul in care raman imobilizat la pat sa ajung pe mana unor persoane din familie care nu urmaresc decat averea. Istoria a aratat ce nu s-au ocupat de cei avuti in grija.
Unde si ce acte as putea face ca in cazul in care se intampla ceva, sa fiu dus la o institutie de ingrijire specializata si nu lasat "in familie"? Ca atunci, nimeni nu va tine cont de vointa unui bolnav. Vreau sa fac actul cat inca sunt considerat apt de a lua decizii.
Multumesc.