avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate Laura 3l3na

Activitate Laura 3l3na

adrian@13 a scris:

Bună dimineața! Este prematur să iși dea cineva de pe site cu părerea referitor la calitatea pe care o aveți la acest moment sau o veși avea în viitor ( în funcție de probe se poate schimba calitatea in dosar). În principiu puteți fi doar martor, dar, la fel de bine puteți fi autor sau complice, in raport cu situația de fapt ce reiese din probe.

Așa este … sunt doar foarte dezamăgit și speriat pentru ca nu am luat parte la așa ceva . Apreciez răspunsul dvs , vă mulțumesc
Bună ziua . Am revenit cu noutăți . Apelul din fericire pt mine a fost respins ,a fost făcut de către diicot cu pretenția achitării prejudiciului în condițiile în care vicitima a renunțat . A fost respins și am rămas cu aceeași sentință de 2 ani și 11 luni cu suspendare și muncă în folosul comunității . Însă după decizia definitivă sechestru pus pe apartament nu s a ridicat pe motiv ca mai este un alt dosar disjuns cu titlul de “ fraudă informatică . Acum întrebarea mea și curiozitatea este oare sunt implicat și în acela? Au fost vreo patru fapte “ grup infracțional “ spalare de bani pentru care mi-am luat pedeapsa , acces ilegal la un sistem informatic “ . Momentan nu am primit nici o citație cu privire la acest dosar probabil este încă în cercetare . Dar se poate să mă găsească vinovat și acolo ? Am oferit toate informațiile necesare la testul poligraf nu am avut nimic de a face cu acea faptă , repet am fost doar păcălit când am acceptat să scot suma de bani .. pot fi doar martor în acel dosar sau parte civilă ? Sau mă pot chema pentru implicare ? Mulțumesc anticipat pentru un posibil răspuns !

adrian@13 a scris:

Bună ziua! Instanța superioară va analiza actele dosarului in raport cu motivele de apel si va lua o decizie. Instanța poate menține soluția primei instanțe respingând apelul, poate mari pedeapsa si dispune tot suspendarea ei ( dacă se incadreaza pănă in limita maxima de 3 ani), poate menține pedeapsa dar să dispună executarea efectivă in regim de detenție, sau o poate mări si dispune executarea in regim de detenție. Problema mare la dumneavoastră este faptul că pedeapsa instanței de fond este foarte aproape de limita maximă de 3 ani până la care se poate dispune suspendarea executării pedepsei. Cele mai bune șanse sunt dacă sunteți reprezentată de un avocat cu experiență în penal. Sper să aveți succes!

Bună ziua . Am revenit cu noutăți . Apelul din fericire pt mine a fost respins ,a fost făcut de către diicot cu pretenția achitării prejudiciului în condițiile în care vicitima a renunțat . A fost respins și am rămas cu aceeași sentință de 2 ani și 11 luni cu suspendare și muncă în folosul comunității . Însă după decizia definitivă sechestru pus pe apartament nu s a ridicat pe motiv ca mai este un alt dosar disjuns cu titlul de “ fraudă informatică . Acum întrebarea mea și curiozitatea este oare sunt implicat și în acela? Au fost vreo patru fapte “ grup infracțional “ spalare de bani pentru care mi-am luat pedeapsa , acces ilegal la un sistem informatic “ . Momentan nu am primit nici o citație cu privire la acest dosar probabil este încă în cercetare . Dar se poate să mă găsească vinovat și acolo ? Am oferit toate informațiile necesare la testul poligraf nu am avut nimic de a face cu acea faptă , repet am fost doar păcălit când am acceptat să scot suma de bani .. pot fi doar martor în acel dosar sau parte civilă ? Sau mă pot chema pentru implicare ? Mulțumesc anticipat pentru un posibil răspuns !
Diicot- ul a facut apel ..

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Poate parchetul a făcut apel. Trebuie sa vedeți la dosar despre ce este vorba.

adrian@13 a scris:

Bună dimineața! Dacă partea vătămata sau Parchetul a declarat apel, există posibilitatea să vi se mărească pedeapsa și să fie cu executare (este la fel de posibil să nu se modifice nimic din hotărârea primei instanțe). Mergeți la dosar și vedeți despre ce e vorba, sau, mai indicat, căutați un avocat cu experiență în penal și îl angajați să vă reprezinte.

Diicot-ul a facut apel … ce se poate intampla in cazul acesta ? Multumes
Am revenit. Am primit o pedeapsa de 2 ani si 11 luni cu suspendare si munca in folosul comunitatii de 90 de zile iar persoana vatamata a renuntat la prejudiciu. Insa dupa 10 zile am vazut ca s a facut apel dar nu stiu de catre cine. La ce ma pot astepta, imi pot schimba pedeapsa in ceva mai rau ? Multumesc anticipat

Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Pentru a fi întrunit conținutul infracțiunii este necesar ca făptuitorul să cunoască proveniența ilicită a banilor și, citez din lege, ”cunoașterea provenienței bunurilor sau scopul urmărit trebuie stabilită/stabilit din circumstanțele faptice obiective”.

Angajați-vă neapărat un avocat pentru ca acesta să stabilească cea mai bună strategie de apărare raportat la circumstanțe.

Din păcate făptuitorul nu recunoaște nimic …sunt singurul inculpat din dosar .. el este menționat in dosar doar cu numele

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie ca avocatul sa mearga sa studieze dosarul penal ca sa vada încadrarea juridica a faptelor și apoi va poate calcula o pedeapsă orientativa.

București 2023

Menționez ca nu am alte fapte , recidive sau alte dosare penale in urma . O idee aproximativa m ar putea ajuta . Mulțumesc
Buna ziua . In anul 2019 am comis o infracțiune , “ spălare bani “ . Cum s a întâmplat mai exact .. la cererea unei rude apropiate am acceptat ca in contul meu bancar sa fie livrata o suma de bani . Eu am fost cel care a extras din contul meu suma de bani , după care i am înmânat-o acestuia , presupuneam ca banii erau ilegali dar nu cunoasteam proveniența acestora .. Menționez ca am primit o mică parte din ei pentru “ajutorul “ dat . pe scurt am fost un fel de pion … la ce ma pot aștepta ? Mulțumesc