avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate FlorinHu

Activitate FlorinHu

Bună Ziua, poate mă lămurește cineva și pe mine cu o chestiune de cotă parte într-o parcela de teren. Locuiesc la o casă pe un teren care avem cotă parte dintr-un teren fiecare vecin cate 1/4 cotă parte dintr-un teren respectiv suntem 4 parcele 4 case. Ca și acces avem un teren lăsat pe acte doar ca cotă parte respectiv 1/4 ca bun comun. Respectiv nu e menționat în contractul de vânzare cumpărare niciunde că respectivul teren deservește ca și cale de acces sau drum privat doar 1/4 cotă parte fiecare ca bun comun. Întrebarea mea este poate un vecin să mă blocheze non-stop și să nu poată fi tras la răspundere pentru că nu e specificat niciunde in acte că respectivul teren deservește ca și cale de acces la imobil, chiar dacă el asta deservește fiind singura cale de acces la proprietăți. Poate poliția să mă sancționeze pe mine dacă îl blochez și eu cum mă blochează el non stop ca să îl învăț minte, vreau să îi blochez accesul auto pentru o lună să îl învăț minte?
Eu știu că activitățile comerciale sunt strict interzise prin casa scării. Casa scării unui imobil deservește doar pentru acces locatari. Așa pot și eu să îmi fac club de striptease la etajul 3 cu acces prin casa scării că doar am tot dreptul.

Nu are acordul nici pe verticală nici pe orizontală. În plus casa scării nu cred că poate fii folosită în scopuri comerciale. Casa scării are rol de acces locatari și e bun comun nu doar al celor pe orizontală și pe verticală.
Păi și acordul asociației nu se dă în urmă semnăturilor primite de la locatarii imobilului?

latka a scris:

Daca are acordul asociatiei, conform art. 40 din legea 196/2018 si plateste contributiile pe lista de cheltuieli lunare inseamna ca functioneaza legal.
[ link extern ]

Bună ziua, am la parterul blocului o pizzerie care folosește ușa de aprovizionare prin casa scării blocului. E legal așa ceva? Plus că bucătării ies intră nonstop pe acea ușă la fumat, tot mirosul mergând pe casa scării. Menționez că nici un alt spațiu comercial nu are ușa de aprovizionare pe casa scării, toți au intrări separate. M-am pricopsit eu cu nenorocitul ăsta pe cap. Nu are semnat de la nici un proprietar acordul pentru folosirea casei scării pe post de acces aprovizionare.