avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Activitate POMPILLIA

Activitate POMPILLIA

Răspuns la discuția Pensie alimentara in natura
Bunurile pe care vreți să le dați copiilor nu au legătura cu suma stabilită lunar ca pensie pentru copii, chiar dacă se numește pensie alimentară. Cunosc un caz asemănător. Tatăl cumpărase calculator nou copilului, destul de scump, și a cerut doar o amânare de câteva luni a plății pensiei în bani, dar s-a trezit cu proces și poprire pentru toate sumele din urmă. Cadourile, donațiile, sunt un bonus pe lângă pensie pentru că în fond răspunderea pentru creșterea copiilor e comună, chiar dacă soții sunt separați sau divorțați, iar copiii au multe necesități. Nu poate fi substituită pensia stabilită în bani de instanță cu plata în natură dar e indicat să faceți virament bancar sau să trimiteți banii cu mandat poștal ca să aveți dovada plăților.
Răspuns la discuția Pensie alimentara in natura
Numai prin instanța de judecată puteți rezolva, cerând expres să vi se permită să aveți legături personale cu minorul. Aveți și model de cerere în acest sens aici; [ link extern ] ă.
Așa am pățit și eu cu instalatorul care mi-a cerut 300 de lei pentru că mi-a desfundat canalul de scurgere la baie și a zis că dacă vreau chitanță atunci trebuie să-i daau 380 de lei. În concluzie așa fac toți ”meșterii”. Oricum, și 300 de lei era mult pentru ce a făcut, dar am vrut să evit scandalul. Desigur, nu o să-l mai chem niciodată.
Răspuns la discuția Refuza sa-mi dea factura...
Am renunțat la mesaj când am observat că postarea e veche, din 2013, dar nu am reușit să-l șterg.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul ăsta e adevărat că oricine îți poate ocupa locuința, chiar dacă e proprietatea ta, tu nu mai ai voie să intri peste persoana care acolo locuiește că așa vrea. Adică prin Occupas putem să ne instalăm oriunde, proprietarul nu are decât să aștepte mult și bine și să nu cumva să ne deranjeze. De când sunt legile astea? Dreptul de proprietaate și proprietatea privată nu mai sunt ocrotite în România?
Mulțumesc pentru răspuns. M-am liniștit atunci.
Apartamentul e intabulat pe altă persoană. Am înțeles că a și vrut să o evacueze la un moment dat dar nu a reușit, a lăsat-o să locuiască așa până pleacă ea, dar nu vrea să plece de bunăvoie. Nu am înțeles cum de judecătoria a respins cererea de evacuare. Pe proprietară nu o cunosc personal ca să pot discuta cu ea.
Am o vecină care în urma unor împrumuturi neachitate în termen a pierdut apartamentul cumpărat de la ICRAL și era gata să fie evacuată, dar în urma procesului de judecată a obținut dreptul să locuiască în continuare la aceeași adresă. Cu proprietara nu are încheiate acte oficiale, procură notarială sau contract de închiriere, dar totuși, la evidența populației i-au făcut în continuare carte de identitate fără probleme. Ea se folosește de acea carte și își arogă toate drepturile de proprietar în relația cu instituțiile și terții pentru că nimeni nu-i cere extrasul de carte funciară unde se vede că e altă persoană. Aș vrea să întreb cât de legală este această situație și dacă nu se încadrează pe undeva la fals și uz de fals. De asemenea, soțul ei fiind cetățean american, locuiește continuu la adresa ei, neîntrerupt, de ani de zile (circa 10 ani), timp în care nu a fost în USA decât de două ori pe perioadă scurtă. Nu mai e valabilă viza de 90 de zile pentru acești cetățeni care nu fac parte din UE, respectiv spațiul Schengen?
Un exemplu: în cazul unei inundații de la etajul superior și-a făcut dosar de daună și a luat banii de la compania de asigurări ca și când ar fi proprietara apartamentului, dar când asociația a vrut să recupereze sumele restante la întreținere prin instanță nu a putut pentru că ea locuiește doar așa la mica înțelegere iar proprietara nu a fost găsită la adresă ca să se prezinte la proces.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu ați înercați să rezolvați problema prin OLX? Am văzut că au opțiune de retur fără să consulte expeditorul și iau banii înapoi automat de la vânzător în acest caz. Desigur, doar dacă vânzarea și expedierea s-a făcut prin OLX și nu în afara site-ului. Cam așa e și la emag.
În cazul în care am asigurare cu opțiunea răspundere terți și se produce o inundație la baia de la etajul inferior, locatarii reclamând că li s-au produs daune, se deschide dosar de daună dacă locatarii nu sunt proprietarii apartamenului inundat ci doar locuiesc așa tolerați? Au dreptul să ceară în acest caz despăgubire și să primească bani chiar dacă proprietarul nu s-a amestecat în treaba asta și nici nu are cunoștință despre producerea evenimentului? Apartamentul a fost anterior al locatarei dar în urma unei datorii neplătite a ajuns intabulat pe o altă persoană, A deschis dosar de daună pe numele ei pretinzând că a recuperat apartamentul dar verificând la ANCPI informativ am constatat ulterior că nu e adevărat și nu mai este proprietară. Deja a primit banii pe daună și ce s-ar mai putea face dacă cumva este ilegal ?