POMPILLIA
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Părerea mea e că această căsătorie nu-și are rostul din moment ce deja vă faceți planuri de divorț și împărțirea bunurilor. Nici o urmă de sentiment. In România dintotdeauna băiatul a avut casă și fata aducea mobila și lenjeriile. Se mutau la soț și de multe ori locuiau în aceeași casă cu socri, făceau și copii și nu pățeau nimic rău. Văd că vă e și teamă că nu știți cum va fi soțul după căsătorie. Vă căsătorește cineva forțat de nu ați avut timp să vă cunoașteți, să vă apropiați și să vă iubiți? Mie deja această căsătorie mi se pare un eșec înainte să se întâmple. Stați singură până reușiți să vă cumpărați propria dvs. locuință unde să fiți stăpână și apoi vă găsiți un partener care să se mute la dvs. E cel mai bine și vă și liniștiți, scăpați de stresul ăsta chinuitor legat de proprietatea viitorului soț.
După cum insistați că e un caz pierdut deoarece cumpărătorul nu știe să citească și vânzătorul a scris corect și a fost onest, dați de bănuit că cel puțin agreați asemenea practici. În justiție se poate demonstra această inducere în eroare și aplicată legea. Un escroc cu poate rămâne nepedepsit și lăsat să continue cu năravurile lui. Iar OLX trebuie atenționat pentru că s-ar putea ca un operator de-al lor să fi fost făptașul sau dacă nu, să-l descopere și să-l baneze pe viitor. Administratorul sitului e cel care aprobă anunțurile și toate modificările ulterioare, așa că e ceva dubios la mijloc. Ei sugerează și ce preț să pui, în ce categorie să încadrezi marfa și aici nu au văzut că era o escrocherie cu o poză? Asta dacă e chiar un caz real... Îmi vine să cred că e o ficțiune, totuși.
Și eu am cont pe OLX și am făcut vânzări așa că nu e vorba de habarnism. Sunt situații asimilate utilizatorilor profesioniști și, dacă citiți mai mult, vă și exemplifică. Iar termenul de 14 zile nu știți dacă a trecut, userul a postat în 1 octombrie.
Este adevărat, dar totuși ar trebui depusă reclamație la OLX prin email (contact@olx.ro) sau direct pe pagina lor la ”Ajutor și contact” și ei vor da un răspuns în 30 de zile. Dacă OLX nu poate rezolva disputa, va indica alte căi de urmat în cazul de față. De obicei OLX te atenționează să nu cazi în asemenea capcane, să nu plătești marfa înainte ci doar cu ramburs la curier și după verificarea coletului. Poți refuza chiar în momentul acela înainte să faci plata, resigilezi coletul și îl înapoiezi curierului.
Să zicem că așa scria în anunț, deși am convingerea că anunțul a fost editat ulterior, deoarece administratorul sitului de vânzări verifică orice anunț și nu l-ar fi aprobat dacă era vorba doar de poză. Dar orice marfă se poate returna conform legii, indiferent de motivul returnării, iar vânzătorul e obligat să restituie banii. Așa procedeăm și la magazine, așa procedăm și online.
Să spună că a fost victima unei escrocherii, care e evidentă. Valoarea pozei unui Iphone, cât ar fi ea de frumoasă, e zero, din moment ce se găsesc destule poze de Iphon-uri pe internet, inclusiv pe site-urile comercianților. Sau nu mai suntem în stare să gândim?
POMPILLIA
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă refuză, poate chema firma de securitate sau poliția locală. Poate stă acolo și urmărește să fure consumatorii sau urmărește alte lucruri, de exemplu să dea un tun când nu mai sunt clienți. Nu are calitatea de consumator sau client dacă nu solicită nimic.
Bunurile pe care vreți să le dați copiilor nu au legătura cu suma stabilită lunar ca pensie pentru copii, chiar dacă se numește pensie alimentară. Cunosc un caz asemănător. Tatăl cumpărase calculator nou copilului, destul de scump, și a cerut doar o amânare de câteva luni a plății pensiei în bani, dar s-a trezit cu proces și poprire pentru toate sumele din urmă. Cadourile, donațiile, sunt un bonus pe lângă pensie pentru că în fond răspunderea pentru creșterea copiilor e comună, chiar dacă soții sunt separați sau divorțați, iar copiii au multe necesități. Nu poate fi substituită pensia stabilită în bani de instanță cu plata în natură dar e indicat să faceți virament bancar sau să trimiteți banii cu mandat poștal ca să aveți dovada plăților.
Numai prin instanța de judecată puteți rezolva, cerând expres să vi se permită să aveți legături personale cu minorul. Aveți și model de cerere în acest sens aici; [ link extern ] ă.
Așa am pățit și eu cu instalatorul care mi-a cerut 300 de lei pentru că mi-a desfundat canalul de scurgere la baie și a zis că dacă vreau chitanță atunci trebuie să-i daau 380 de lei. În concluzie așa fac toți ”meșterii”. Oricum, și 300 de lei era mult pentru ce a făcut, dar am vrut să evit scandalul. Desigur, nu o să-l mai chem niciodată.