Mulțumesc pentru răspuns. As dori totuși să știu dacă înainte de a solicita întreruperea furnizării utilităților este necesar de a aviza printr-o modalitate oficial -juridica locatarii. Daca fac un astfel de aviz prin e-mail sau mesaj SMS, Messenger, WhatsApp ar putea fi ignorat că valoare și contestat de locatar care ar putea depune o plângere cum că nu a fost anunțat ? Menționez că între noi nu exista vreun contract de închiriere ci doar luarea în spațiu și o convenție verbală de a-și plăti cheltuielile cu utilitățile. Este o situație de familie încurcată, ei au respectat convenția ani buni dar se pare ca recent au intrat în probleme financiare despre care refuza sa vorbeasca sau mint și fără vreo explicație au încetat să plătească ceea ce consuma. Am încercat să comunic dar am fost mintit cu nu știu ce motive pt care nu pot plati. As fi apreciat măcar o sumă simbolică, fiind rude, dar am fost tratat cu ignoranta și tacere. Nu doresc sa fac rău, dar nu pot impune propriei mele familii, sotiei mele și copiilor greutati și umilințe create prin nechibzuința rudelor mele. Facturile se aduna sub numele meu din contracte. Companiile de utilități au emis avertismente cu debranșare dar chiar ele nu au respectat datele fluturate pentru debranșare și nu înțeleg modul lor de a proceda.
ynocentta a scris:
In calitate de titular contract furnizare utilitati aveti dreptul legal sa solicitatioficial furnizorului de utilitati sistarea provizorie a furnizarii utilitatilor
Pentru anulare acord luare in spatiu este suficient in calitate de proprietar spatiu de locuit sa adresati o declaratie notariala la politia teritoriala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si in baza declaratiei dv si din momentul depunerii acesteia la politie, persoana in cauza se a afla in ilegalitate