avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate DIPET SERVCOM

Activitate DIPET SERVCOM

Buna ziua

suntem de la o firma care comercializeaza sisteme de aer conditionat si ne confruntam acum cu o speta la care avem nevoie de un raspuns specializat .

Speta este urmatoarea :

Firma noastra (distribuitor) a vandut catre o persoana juridica niste pompe de caldura care se incadreaza la legea 39/12.01.2023 cu rectificare 216/10.07.2023

Noi am facturat in luna februarie 2023 si clientul nostru ( persoana juridica ) a facturat catre clientul final ( persoana fizica ) in luna aprilie 2023 tot cu tva 19%

Clientul final ( persoana fizica ) a trimis in luna august 2023 o declaratie in care anunta cumpararea acestor pompe de caldura si ne solicita sa stornam factura initiala , care are tva 19% si sa refacturam cu tva 5 % .
Tot clientul final spune ca s-a interesat la ANAF Constanta si ca cererea lui este indreptatita . Nu are nimic scris . Am inteles ca raspunsul primit a fost verbal .

Noi consideram ca se vine cu o cerere care nu-si are rostul , avand in vedere ca facturarea a fost facuta in luna februarie si finalitatea acestei legi a avut loc in iulie 2023 .

Puteti sa ne spuneti daca este corect cum am interpretat ?

multumim!