avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate axv222

Activitate axv222

Buna ziua, acum 2 seri un prieten a fost oprit în trafic de un echipaj de politie. I s-a efectuat un drugtest care a iesit negativ, însă în urma controlului corporal i-au gasit aprox 0.5g cannabis dupa spusele lui. Politistii i l-au confiscat și sigilat într-un plic și l-au lasat sa plece direct, fara sa îl mai ducă la secție sa faca vreun pv de constatare sau ceva asemănător. Nici macar nu știe sigur daca i l-au notat datele undeva. Intrebarea mea este, i s-a deschis dosar penal sau e vreo sansa sa îl fi iertat?
Revin cu inca o întrebare. Vad la știri in ultima perioada că cei de la psd vor sa introduca un proiect de lege care ar mări pedeapsa pentru deținere de droguri de risc in vederea consumului propriu de la 3 luni - 2 ani sau amenda la 1-3 ani. Presupunând că acest proiect va fi adoptat, iar eu voi fi pus sub acuzare undeva la începutul anului viitor (cam atunci preconizez ca vor veni rezultatele de la analize), pe ce lege voi fi judecat? Cea care era în vigoare la momentul săvârșirii infracțiunii (adică cea de acum) sau cea care se vrea a fi adoptată? Va mulțumesc anticipat de răspunsuri si îmi cer scuze ca va tot întreb dar chiar sunt îngrijorat.
Am înțeles, mersi mult. As mai avea o întrebare.
Cum depun cererea pentru avocatul din oficiu? Și unde o depun? Din ce am înțeles, ar trebui sa merg cu ea atunci când voi fi chemat la audieri la DIICOT. E adevărat?
Buna ziua, acum o lună eram afara cu un prieten cu masina si aveam aprox 1g de cannabis in pachetul de tigari si am fost prinsi de un echipaj de jandarmi. Am fost duși la secție unde am declarat ca era a mea pentru consum propriu si le-am zis și sursa de unde am cumparat, iar el a declarat ca nu stia ca o aveam la mine(el a fost trecut ca martor, totul a picat pe mine).La sectie mi-au spus sa stau linistit ca nu voi pati nimic. Din ce am văzut pe site, marea majoritate a cazurilor din orasele mari fie se soluționează cu renuntare la up fie amanarea aplicarii pedepsei.
Întrebarea mea este, ținând cont ca sunt dintr-un oras mic + având în vedere tot ce e la știri in perioada asta, care ar fi sansele mele să obțin una dintre aceste 2 opțiuni cu un avocat din oficiu?
Mentionez de asemenea ca sunt la prima abatere, nu am mai avut probleme cu legea pana acum.