avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate Ahsoka_123

Activitate Ahsoka_123

Inteleg asta perfect, dar daca momentan nu pot sa imi permit un avocat fiind ca sunt in mijlocul schimbarii locuintei si fiind preturi chiriilor ff mari ( el se muta innapoi la mama, nu are cheltuiala respectiva ), langa cheltuieli zilnice, exista o posibilitate de a angaja un avocat de la stat, adica gratuit?
Buna ziua, mersi mult de raspunsul! Noi momentan inca stam toti impreuna, dar eu urmeaza sa ma mut la locuinta nou ( cu chirie ) si persoana respectiva se intoarce la mama acasa. Pana ce va decide instanta situatia copilului, vor stabili si la cine sa fie copilul pana se termina procesul? Inca o chestie.. eu sunt cetatean strain, dar traiesc si lucrez in Romania, unde am si nascut pe baiatel. Dupa informatii prin internet, am aflat ca se adun si martori in instanta... eu nu am de unde sa produc martori,pentru ca familia mea nu este aici si prieteni pe care le am, nu vreau sa se amestece in treburile de acest gen, pentru ca il cunosc si pe el. In ani in care crescuse copilul, am stat cu el acasa, dupa aia m- am si angajat si din cauza programului de munca, nu prea am timp sa fac cunostinte si niste prietenii adevarate. Dar, persoanele care ma cunosc, stiu ca imi pun copilul pe primul loc si ca mereu fac ceea ce este mai bine pentru el. De catre tatal copilului am fost pacalita de mai multe ori, cand imi a promis unele lucruri care nu se au intamplat ( precum, semneaza sa aiba copilul numele meu, vom ne casatori si asa mai departe, dar niciodata nu se a intamplat asta ) si nu vreau sa ma las inca o data pacalita din partea lui. Este foarte important sa stiu, daca fac mutarea in noul apartament, ca copilul va pleca cu mine pana hotararea instantei. Nu am cum sa traiesc fara copilasul asta, este totul pentru mine. Multumesc!
Aveti foarte mult timp la dispozitie daca ati observat ca copilul nu este scos afara. Exista o posibilitate ca copilul este bolnav, sa aibe autism sau ceva de gen. "Bunici" ar putea sa fiu gen foster parents, nu stiti situatia acestuia. Aveti copii? Daca nu, este clar de ce sunteti deranjati. Ati fost si dvs la randul vostru deranjanti cuiva, daca nu ati fost, atunci nu ati trait copilarie. Eu zic sa va faceti prieteni din vecini, nu inamici. Luati o ciocolata pentru cel mic, cafeaua pentru bunici si duceti va la ei cu voie buna! Sa aflati situatia familie, sa vorbiti cu ei si pe cale amiabila sa rezovati lucruri, pentru ca nu stiim ce este in patru perete casei cuiva! Sanatate.
Buna seara! Sunt si eu intr- un concubinaj din care avem u baietel de 4 ani. Din pacate, sunt prea multe diferentele si neintelegeri dintre noi doi, ceea ce afecteaza pe cel mic. Tatal lui nu doar ca nu ma respecta ca si fiinta umana, ma trateaza in acest fel si in fata copilului ceea ce face pe copilul sa se poarte la fel. Sunt destule lucruri in privinta cu tata care se dea mare si "stie drepturile lui", dar cam de toate cele in privinta copilului ma ocup eu.

Fiind o persoana care nu doreste sa se duca prin instantele si doresc sa imi scutesc copilul de aceste lucruri, am decis sa cadem la intelegere. Ce inseamna asta? Pai tata vrea sa aiba copilul 3 zile la el: duminica, luni si marti. Asta ar fii ok, daca situatia lui nu ar fii asa: are doar o singura zi libera si asta este luni si in celelale zile din sptm lucreaza de la ora 14 pana la cine stie ce ora noaptea( ospatar ). In acest sens copilul va sta mai mult cu bunica sa de 72 ani, care nu prea nici acuma nu ne viziteaza ( stam la 5 min distanta ) si cand si este la ea cateva ore, sta pe telefon pana ea se uita la seriale turcesti. Eu inteleg ca omul.respectiv nu isi poate sa dea demisia sau sa schimbe orele lucratoare de la munca ca sa stea mai mult cu copilul, dar nici nu imi se pare normal ca copilul sa stea mai mult timp cu bunica si ca aceasta sa il culce noaptea ( nu a dormit niciodata fara mine sau el, nici in casa ei de cand este constient). Pe de alta parte, duminica este una dintre zilele mele livere, find ca eu nu lucrez in weekend si nu imi se pare corect sa imi ia o zi intreaga pe care pot sa o petrec cu copilul. Eu lucrez de acasa, pe calculator si practic sunt acasa toata ziua. Pauza de masa de o ora pe care o am, petrec cu copilul afara sau la joaca acasa daca afara este urat. Orele mele de lucru sunt de la 10 dimineata pana 19 seara si sambata si duminica sunt zilele pe care le petrecem deplin impreuna. Tatal lui a decis sa ia zilele astea fara sa ma intrebe daca sunt ok cu asta sau nu. Am vorbit ca o sa ne intelegem, dar se pare ca el se intelege numai cu el singur. Fiind el destul de iresponsabil ( unul dintre lucruri din cauza carora ne despartim) mie imi este frica ca eu voi avea nevoie sa ma ocup de toate ca si pana acuma.si ca ff mare responsabilitate va fii si pe bunica copilului, pe care nu ar trebui sa o aibe la batranete. Intrebarea mea este- daca ne cadem de comun acord in privinta vederea copilului si domiciliui ( va sta cu mine 4 zile, desi domiciliul va fi la mine ) mie imi este normal sa avem asta si in scris. Este necesar din punctul de vedere legal, sa avem asta facut si in scris? Mentionez ca fostului meu il place sa bea, a si condus mort de bautura pe copilul in masina, vine uneori si la 5- 6 dimineata acada de la munca/ sale de jocuri...etc... Ceea ce vreau sa spun este ca nu este persoana tocmai potrivita sa stea cu copilul. Astea nu sunt influente bune asupra copilului, ceea ceste ingrijorarea mea ceea mai mare. Viitorul copilului meu este cel mai important si nu cred ca lucrurile pe care poate sa invete de la tatal.sau vor duce la lucruri bune ( deja il baga in cap tot felul de lucruri, fiind psihopat si cu ura generala catre femei ). Multumesc mult pentru ajutor!