avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate ViorelMatei

Activitate ViorelMatei

Buna ziua. Domnule Cornel Vasile, va rog frumos sa imi trimiteti si mie la adresa de e-mail viorelmatei03@gmail.com raspunsul de la C.P.M.B cu interpretarea data in privinta aplicarii art.46 alin.2. Va multumesc!
Buna ziua,

conform OG 16/2022
(5^6) Contribuţia de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial, calculată potrivit alin. (5), nu poate fi mai mică decât nivelul contribuţiei de asigurări sociale calculate prin aplicarea cotei prevăzute la art. 138 lit. a), art. 138^1 alin. (1) şi (2), art. 138^2 alin. (1) sau art. 138^3 alin. (1), după caz, asupra salariului de bază minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

(5^7) Prevederile alin. (5^6) nu se aplică în cazul persoanelor fizice aflate în una dintre următoarele situaţii:
a) sunt elevi sau studenţi, cu vârsta până la 26 de ani, aflaţi într-o formă de şcolarizare;

Intrucat nu este specificat nimic suplimentar legat de tipul de student ( la stat, la privat, in Romania, in strainatate ) va rog sa ma ajutati sa inteleg ce contribuţie de asigurări sociale datoreaza un student in strainatate care are contract partial de munca in Romania, daca i se aplica exceptia de la 5^7 a) caz in care datoreaza CAS procentual din salariul realizat pentru contractul partial sau daca nu i se aplica exceptia caz in care datoreaza CAS calculate la nivelul salariului de baza minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

Va multumesc!