avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate M.AndreeaM.

Activitate M.AndreeaM.

Multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza Inspectoratul de Stat al Muncii din Republica Lituania.
[ link extern ]

Nu. A fost semnat in Lituania.
In tara ne-au prezentat oferta si au facut sa para totul minunat. Pana si bonusul de performanta au specificat ca este 300/400€, dar au omis partea cu "impozabil".

Cornel Vasile a scris:

C.i.m. este semnat cu cei din tara ?

Buna ziua!
As dori sa stiu daca am baza legala pentru a putea da in judecata compania pentru care lucrez.
In urma cu un an de zile m-am angajat la compania X, cu sediul Bucuresti. Fiind multinationala si cu sedii in mai multe tari din Europa, in luna Martie (a.c.) s-au facut recrutari pentru sediul din Lituania. Conferinta a avut loc pe Teams, aici s-a facut prezentarea si ofertarea. Cand am ajuns in Lituania a urmat o intreaga serie de peripetii. Trebuia sa avem apartament pregatit si nu am avut (am stat la hotel aproape o saptamana), apoi ne-au mutat in apartament unde nu era caldura si era foarte frig, cand ne-am plans de acest aspect ni s-a spus: vine vara (in conditiile in care "vara" a venit abia in luna Iulie si ne inveleam cu cate 2 pilote pana in luna Mai); semnarea contractului in care era stipulata o clauza, parafrazez: minim 2 ani de munca sau in caz contrar va trebui sa ii despagubesc (cazari, bilete de avion etc). In acel moment eu si inca o colega nu am vrut sa semnam contractul, dar nici alta optiune nu vedeam la momentul respectiv. Cand am plecat din Romania, tot magementul a zis ca ma asteapta sa ma intorc in aceeasi companie, acum aflu cu stupoare ca nu ma pot intoarce. Le-am specificat de la bun inceput ca voi sta pana in luna Octombrie fiindca incep facultatea si primesc raspuns ca nu am voie sa ma intorc in compania din Romania (trebuie sa stau minim 1 an in compania din Lituania). Repet, compania este aceeasi cu mai multe sedii in Europa. Am solicitat transfer si mi s-a spus ca nu se poate. Este aceeasi companie, dar nu se poate pleca prin transfer, este aceeasi companie, dar nu poti pleca dintr-un sediu al unei tari sa te intorci in cealalta. Totul este absurd!! Plus alte probleme medicale intampinate de-a lungul timpului. S-au deschis pozitii de trainer si management pentru care am aplicat, nu am fost selectata, motivul fiind ca nu vorbesc limba lituaniana. Daca ai nevoie de doctor, nu poti merge fiindca ai nevoie de anumite documente, pe care daca nu le ai trebuie sa platesti. Doctori care nu vorbesc limba engleza. HR-ul pe care nu il intereseaza atunci cand ii rogi sa te ajute cu anumite spete.
Concluzia, credeti ca este suficient pentru a-i putea da in judecata?