Multumesc de raspuns! In legatura cu parcatul: daca se alege sistemul "primul venit, primul servit" cei care nu prind loc disponibil, pot actiona Asociatia in instanta pe motivul ca nu pot parca pe spatiile comune?
Buna ziua!
Am si eu o intrebare legata de parcarea masinilor pe spatiile comune ale blocului.
In momentul de fata, toti locatarii care au masini parcheaza in jurul blocului, pe un spatiu care este proprietate privata, detinuta in cota parte de catre toti proprietarii din bloc pe baza unei intelegeri verbale de acum 8 ani. Ieri am primit plangeri de la un proprietar cum ca el are atribuit un loc de parcare pe spatiul comun pentru ca asa i s-a promis de catre dezvoltator si pt. ca si-a cumparat primul apartamentul in bloc. Mentionez ca nu detine masina, iar cand am avut intelegerea nu a emis nicio pretentie la loc de parcare.
In actele de vanzare/cumparare nu este specificat nimic de loc de parcare, ci doar cota din teren.
Eu, in calitate de presedinte, nu m-am inteles cu el pe aceasta tema, el insistand ca are dreptul la un loc de parcare, argumentand ca daca isi va vinde apartamentul, il va vinde cu loc de parcare.
Vom incerca sa rezolvam problema printr-o adunare generala dar din punct de vedere legal, ce se poate face? De asemenea vine cu amenintari de genul: “blochez locul de parcare cu o masina”