avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Arkm0001

Activitate Arkm0001

Buna ziua

Am cumparat o masina de la un proprietar care la randul sau a cumparat masina de la o firma in data de 01.04.2024, a inregistrato in evidentele fiscale, dar la politie nu a transcris masina ulterior in data de 01.07.2024 firma respectiva avand ceva probleme un executor judecatoresc a pus sechestru pe bunurile firma din baza de date a politiei masina reiesind pe firma respectiva proprietar, eu cumparand masina de la persoana respectiva inregistrand la randul meu in evidentele fiscale am hotarat sa o transcriu, insa surpriza la politie m-am blocat masina reiesind sechestrata.
Ce pot sa faca in situatia de fata avand in vedere ca persoana respectiva are factura, la randul meu, eu contract de vanzare cumparare inregistrate,

Dapix a scris:

Dacă se va dezbate în instanță, judecatorul îl poate obliga sa accepte sulta, prin punerea sentiței în executare.

Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.

MYRA CIMPEAN a scris:

dezbaterea succesiunii daca nu s-a facut inca si iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca. tatal sa il despagubeasca cu sulta pe cel ce nu vrea sa-i cedeze partea si tatal dvs sa ceara atribuirea imobilului in natura

Exista posibilitatea sa refuze sulta? Sau va fi obligat sa accepte?
Buna ziua, tatăl meu este Moștenitor intr-o proprietate dobândită de la bunica sa care la rândul ei are 2 copii, cei 2 copii au la rândul lor unul 2 și celălalt 3 copii, primi 2 sunt de acord săi cedeze tatălui meu dreptul lor, ceilalati 3 sunt tatăl meu si 2 frați, unul dintre frați este de-acord sa cedeze celălalt nu, ce am putea face in situația de fata. Mulțumesc.