Buna dimineata, am o intrebare in legatura cu prevederile acestei legi noi 202/2010.
Daca cineva isi recunoaste vina inainte de inceperea cercetarii judecatoresti, beneficiaza de o reducere de o treime a pedepsei. Asta inseamna ca la primul termen al procesului trebuie sa isi recunosca vina sau cum anume se procedeaza? Mentionez ca in timpul cercetarii penale si-a recunoscut vina.
Va multumesc!
ESTE VORBA DESPRE UN FURT DE PE CARD. EU AM GRESIT IN EVIDENTA RETRAGERILOR DE PE CARD SI AM ACUZAT GRESIT PE CINEVA, CARE A AVUT ACCES LA CARDUL MEU. EU NU AM MAI MERS SA IMI RETRAG PLANGEREA SI ACUM AM FOST SUNATA SI CHEMATA LA POLITIE PENTRU PLANGEREA DEPUSA.
Data post: Joi, 12 Februarie 2009, 19:28
EU AM ASTEPTAT CELE 30 DE ZILE SA MA CHEME LA EI SI SA RETRAG CE AM SPUS, CA MI-AM DAT SEAMA DE GRESEALA PE CARE AM FACUT-O, SI DACA NU M-AU MAI CHEMAT NICI EU NU AM MAI MERS
Autorul furtuluia fost precizat in plangere. De ce s-a intarziat 5 luni? De ce nu s-au facut cercetari? si aba acum sunt eu chemata la politie?
multumesc
Buna ziua,
Pe data de 20 septembrie 2008 am depus o plangere la politie pentru furt si mi s-a spus ca in termen de 30 de zile va trebui sa vin la politie (dupa ce voi primi o citatie acasa) pentru a declara daca imi sustin plangerea in continuare sau nu. La inceputul lui ianuarie am inteles ca plangerea mea a fost inregistrata la parchet.
Nu am fost contactata de nimeni si nici acasa nu am primit nici o citatie pana astazi cand m-a sunat astazi un politist si mi-a zis sa ma prezint de urgenta la politie in 5 zile pentru a continua plangerea pe care am depus-o la ei, adica daca o sustin sau nu.
Este posibil ca acest lucru sa se intample dupa aproape 5 luni? Ar fi trebuit sa ma contacteze in cele 30 de zile. Ce ai facut ei in aceasta perioada? De ce nu am fost contactata pana acum? S-au ocupat ei de plangerea mea?
Astept un raspuns si va multumesc mult.
Buna seara, am si eu cateva intrebari pentru dvs, daca ma puteti ajuta, va rog.
In cazul unei plangeri penale pentru furt depusa la politie, inainte de a ajunge la parchet,
1. politia trebuie sa ia declaratii si de la pagubit si de la cel care este indicat in plangere ca ar fi comis fapta?
2. daca persoana indicata in plangere nu este faptuitorul, ci o alta persoana, pe care faptuitorul o numeste, aceasta este chemata sa declare, inainte de a fi inregistrat (inaintat) dosarul la parchet?
Adica, dosarul trebuie sa ajunga cat de cat complet la parchet?cu toate declaratiile,nu? ( nu doar plagerea pagubitului).
va multumesc