avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Activitate aura mustiata

Activitate aura mustiata

Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Buna seara,
te rog sa-mi spui si mie cum ai redactat memoriul inaintat la UNBR, astazi din pacate nu am reusit sa ajung din cauza serviciului- sfarsit de an si toata lumea are ceva de vizat la juridic- sper ca maine sa ajung si eu sa depun 'dar pana acum nu am reusit sa concep/redactez unul.
Ai primit un numar de inregistrare de la secretariat?
Ar fi interesant de aflat daca la nivel national exista o metodologie/procedura prin care sa fie reglementat modul de corectare pt. contestatil, mai exact care este punctajul permis a se acorda intre nota data la prima verificare si nota obtinuta in urma contestatiei, fara a se pune semne de intrebare fata de competentele evaluatorilor.
Eu am rugat pe cineva de la Min. Invatamantului sa se intereseze( la Liceu de exemplu daca sunt acordate mai mult de 2 puncte se pun probleme fata de competenta evaluatorilor si se merge pana la recorectarea tuturor lucrarilor).
Cred ca ar fi fost foarte interesant ca cele doua liste sa ajunga in presa, ar fi cantarit mai mult decat orice memoriu depus de noi.
Sa vedem atunc,i cum se vor explica diferentele de genul- de la nota 3 la nota 9.
O seara buna.
maria-monica
Multumesc!
asta voi face, am obtinut totul muncind si au fost momente in care am fost nevoita sa ma lupt cu nedreptatea pentru tot ceea ce am obtinut si am reusit sa inving, fara pile si fara spaga, doar muncind foarte, foarte mult.
nu stiu ce vom reusi dar sunt dispusa sa incerc, o sa cer sa-mi prezinte si mie lucrarea mentionata in mesajull anterior(3-9) si sa-mi expice cineva cum s-a putut exista- o diferenta asa de mare la notare.
eu am obtinut 7,7,7.5 si 4 - dupa "recorectare" , la proc. pen am aceeasi nota "4", imposibil stiu ce am scris!!!!!!!!!! si de obicei sunt foarte exigenta si realista cand fac o evaluare.
buna seara,
si eu vrea sa depun memoriu la UNBR, cum se procedeaza?
cum se explica faptul ca cineva care are la prima corectare notele 5,4 si 3 dupa aceea sa obtina notele 6, 6 si 9 ??????(nr. 19)
cine a corectat lucrarea cand s-a obtinut nota 3 si cine a corectat cand s-a acordat nota 9, probabil un portar si un avocat?????????

eu sunt scarbita de modul in care s-a desfasurat acest examen.
O seara buna.
a fost o colega la facultate acum si nu s-a afisat nicio lista - au spus ca mai sigur maine dimineata sa vina - deorece nu cred ca vor afisa ceva in seara asta
eu sunt cu "M" - Bucuresti, se stie ceva de repartizare -pt. sris?
Bafta!
scuze - am vazut tarziu ca s-a mai transmis raspunsul
AM
Art. 3. - (1) Persoanele care candidează pentru funcţia de Preşedinte al României sunt obligate să facă o declaraţie autentică, pe propria răspundere, privind apartenenţa sau neapartenenţa ca agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste. Declaraţiile pe propria răspundere se depun la Biroul Electoral Central, care, în termen de 24 de ore de la înregistrare, le înaintează Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
(2) În acest caz, verificarea se face din oficiu, urmând ca decizia să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi comunicată presei cel târziu cu 7 zile înaintea datei alegerilor.
(3) Decizia se poate ataca cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 24 de ore de la publicare. Recursul se soluţionează cu prioritate, în 48 de ore de la sesizare. Decizia se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Art. 3.1. - (1) Persoanele care au fost alese sau numite în una dintre demnităţile ori funcţiile prevăzute la art. 2 sunt obligate să facă o declaraţie autentică, pe propria răspundere, conform modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta lege, privind apartenenţa sau neapartenenţa ca agent ori colaborator al poliţiei politice comuniste. Verificarea se face din oficiu pentru persoanele care au fost alese sau numite în demnităţile ori în funcţiile prevăzute la art. 2 lit. a)-f), inclusiv pentru cele aflate în exerciţiul respectivelor demnităţi sau funcţii la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 16/2006.
(2) Declaraţia prevăzută la alin. (1) se va depune, în plic închis, la şeful instituţiei care numeşte sau la instituţia care validează alegerea, după cum urmează:
a) deputaţii şi senatorii, precum şi secretarii generali şi secretarii generali adjuncţi ai Camerelor Parlamentului, directorii departamentelor celor două Camere - la preşedintele Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului României;
b) membrii Guvernului, secretarii de stat, subsecretarii de stat, secretarul general, secretarii generali adjuncţi din Guvern şi din ministere, consilierii de stat şi personali ai primului-ministru, prefecţii şi subprefecţii, directorii generali şi directorii din Cancelaria Primului-Ministru, Secretariatul General al Guvernului, precum şi cei din ministere şi asimilaţii acestor funcţii - la primul-ministru;
c) consilierii prezidenţiali şi de stat din Administraţia Prezidenţială - la Preşedintele României;
d) director în prefectură, şefii serviciilor publice deconcentrate în judeţe - la prefect;
e) consilier judeţean, consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, secretar general al consiliului judeţean şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti - la preşedintele consiliului judeţean, respectiv primarul general al Municipiului Bucureşti;
f) primar, viceprimar, consilier municipal şi local - la primar;
g) directorul şi adjuncţii săi, conducătorii structurilor judeţene de la Serviciul Român de Informaţii, directorul şi adjuncţii săi de la Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor - la şeful instituţiei din care fac parte aceştia.
(3) Autorităţile la care se depun declaraţiile sunt obligate să trimită Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în termen de 30 de zile de la data alegerii sau numirii în funcţie, lista persoanelor care îndeplinesc funcţiile prevăzute la art. 2 lit. a)-f), însoţite de plicurile închise care conţin declaraţiile pe propria răspundere. Lista trebuie să cuprindă următoarele date:
a) numele şi prenumele, inclusiv eventualele nume anterioare, precum şi data şi locul naşterii;
b) numele şi prenumele tatălui, numele şi prenumele mamei;
c) locul de muncă şi funcţia pe care o ocupă;
d) domiciliul din actul de identitate.
(4) Verificările se sistează dacă persoana care exercită una dintre demnităţile sau funcţiile enumerate la art. 2 demisionează în termen de 15 zile de la data comunicării acestor verificări. Verificarea candidaţilor la preşedinţie, în procedura de urgenţă, se sistează dacă persoana despre care s-au identificat elemente de poliţie politică îşi retrage candidatura în termen de 24 de ore de la data audierii acesteia de către Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
(5) Verificările se fac în ordinea stabilită la art. 2, respectându-se procedurile prevăzute la art. 15. Se verifică cu prioritate persoanele alese sau numite în demnităţi sau funcţii la nivel naţional.
(6) Persoanele care depun declaraţia pe propria răspundere sunt exonerate de obligaţia asigurării protecţiei informaţiilor secrete de stat sau secrete de serviciu, în cadrul audierilor de către Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
(7) Deciziile Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, rămase definitive, conţinând nume, prenume, nume conspirativ, acolo unde există, perioada colaborării, precum şi faptele calificate ca fiind activităţi cu caracter de poliţie politică, vor fi publicate de urgenţă în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi vor fi puse la dispoziţia mijloacelor de informare în masă.
(8) În cazul în care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii constată o neconcordanţă între declaraţia pe propria răspundere privind apartenenţa ca agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste şi rezultatul verificării, publicat sub forma deciziei definitive în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, sesizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi înştiinţează organele prevăzute la alin. (2).
(9) Condamnarea definitivă pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii atrage pierderea demnităţii sau funcţiei publice în care a fost ales sau numit, potrivit legislaţiei în vigoare. În cazul membrilor Parlamentului României, cercetarea infracţiunii se face de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar instanţa competentă este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă aceste cazuri în procedură de urgenţă. Sentinţa definitivă se comunică, în termen de 24 de ore de la pronunţarea ei, preşedintelui Camerei din care face parte parlamentarul. Preşedintele Camerei respective înscrie cu prioritate invalidarea pe ordinea de zi.

Buna ziua,
Stimati colegi de "suferinta", stimate domn Elis,
Va adresez o intrebare -deoarece sunt intr-o mare confuzie- cu speranta ca cineva ma va putea ajuta cu un raspuns.
Intrebarea mea se refera la prev. art. 16.2 si 19.3 din Legea 51/1995- mai exact:
- sunt consilier juridic definiv - am promovat examenul de definitivare in functia juruidica ce'o detin, la colegiul consilierilor juridici din domeniul petrolului din Romania, in acest an;
- cf. prev. 19.3 - eu inteleg ca cei care nu indeplinesc conditiile de vechime in profesiile anterioare vor fi obligatii sa sustina examenul de definitivare in avocatura.
In concluzie -eu inteleg ca nu se mai impune sa sustina examenul de admitere persoana care se gaseste intr-o astfel de situatie si direct examenul de definitivat.
Am discuitat si cu alte persoane din domeniu si au fost de acotrd cu mine.
Multumesc anticipat!
Bafta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Multa bafta celor care sustin examenul oral pe 2 decembrie!!!!!!!!!!!!!!!
nu stiu cat de complexe vor fi subiectele de la oral - dar am inteles ca timpul alocat fiecarei persoane este foarte mic, se vb de 5 minute.
O zi buna.
AM