Imi puteti oferi va rog un sfat ca sa nu comit o infractiune?
Situatia mea e urmatoarea: seful meu si-a angajat sotia, ca subalterna a lui si colega cu mine, profitand de faptul ca ea si-a pastrat numele de domnisoara. Ce a urmat de aici e usor de prespus: favoritisme fatise de la prime la doar cateva ore petrecute la birou zilnic. Codul de etica al firmei interzice ca sotul sa ii fie sef sotiei. Cred ca si bunul simt.
Vreau sa sesizez departamentul de resurse umane, dar dovezile pe care le pot oferi implica o persoana terta care li se adreseaza pe facebook cu apelativul "fin, fina", el fiind nasul. De asemenea are postate fotografii in care apare cu amandoi. De aici concluzia evidenta ca ei sunt casatoriti si el le este nas.
Banuiesc ca nu e nicio problema sa trimit HR-ului poze in care apar ei, dar nu stiu cum stau lucrurile vis-a-vis de el.
Incalc vreo prevedere legala daca trimit departementului HR poze in care apare si el, cat si numele lui intreg si felul cum li se adreseaza? Stiu ca sunt prevederi in legatura cu dreptul la imagine, dar nu stiu daca eu incalc vreuna trimitand poze in care apare si el. luate de pe contul lui de facebook care este public, nu restrictionat doar pentru prieteni. Fara aceste poze nu am cum sa dovedesc faptul ca cei doi sunt sot si sotie.