avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate Elena.Nita

Activitate Elena.Nita

Buna seara!
Am o Situație similară cu unele citite aici,
la o intersecție după ce ma asigur dacă pot vira dreapta observ o persoana venind spre mine pe marginea străzii. Pornesc de la stop făcând bucla și încep virajul și observ in oglinda retrovizoare ca acea persoana cade in urma mașinii. Opresc mașina cobor eu și cele 2 persoane care se aflau in mașina sa vedem dacă este Ok persoana și sa o ajutam sa se ridice. Am constatat ca era intr-o stare avansată de ebrietate și era cazut cu dosul palmei intr-o groapa de pe asfalt și era zgariat. In încercarea de a se ridica sa ținut de roata mașinii spate și a oblonului (Renault master) și ulterior am aflat ca a murdărit cu sânge…..întrebându-l cum se simte a răspuns ca este bine și ca nu are nimic, i-am spus sa chemam ambulantă ca sa îl îngrijească la mâna dar a refuzat și a insistat sa îl duc acasă ca nu are nimic și ca îl va îngriji soția sa. După mai multe insistente de a chema salvarea el refuzând și după ce am sunat si întrebat șeful de post de la poliție ce sa fac și cum sa procedez la sfatul acestuia l-am dus acasă. Spunând ca dacă zice ca este bine si cere sa îl duc acasă sa îl duc. După care am plecat și noi acasă. La nici 1 ora a sosit o patrula de poliție care a început direct sa ma acuze ca ma înfunda ca am călcat persoana etc…mia luat permisul fără drept de conducere și abia a doua zi au venit la locul accidentului. Persoana in cauza a sunat la 112 si a spus ca la călcat o mașina si ca in scârbă si ca pe ultimul om la dus acasă….lucru neadevărat. Au înființat dosar penal pentru părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpa. Au fost audiați toți martorii, sa făcut expertiza cu dinamica accidentului și m-au scos vinovat. Fapta sa întâmplat in Noiembrie 2020 și abia acum pe 27 Octombrie 2023 a fost făcut raportul de expertiza.
Persoana a stat in spital 18 zile pentru ca sa infectat la mâna. Menționez ca nu a fost accident ci pur și simplu sa dezechilibrat și a căzut fără sa îl ating in urma mașinii. Acum ce urmează și ce se poate întâmpla dacă puteti va rog sa îmi spuneti.
Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Ce se poate intampla
Situație similară, la o intersecție după ce ma asigur dacă pot vira dreapta observ o persoana venind spre mine pe marginea străzii. Pornesc de la stop făcând bucla și încep virajul și observ in oglinda retrovizoare ca acea persoana cade in urma mașinii. Opresc mașina cobor eu și cele 2 persoane care se aflau in mașina sa vedem dacă este Ok persoana și sa o ajutam sa se ridice. Am constatat ca era intr-o stare avansată de ebrietate și era cazut cu dosul palmei intr-o groapa de pe asfalt și era zgariat. In încercarea de a se ridica sa ținut de roata mașinii spate și a oblonului (Renault master) și ulterior am aflat ca a murdărit cu sânge…..întrebându-l cum se simte a răspuns ca este bine și ca nu are nimic, i-am spus sa chemam ambulantă ca sa îl îngrijească la mâna dar a refuzat și a insistat sa îl duc acasă ca nu are nimic și ca îl va îngriji soția sa. După mai multe insistente de a chema salvarea el refuzând și după ce am sunat si întrebat șeful de post de la poliție ce sa fac și cum sa procedez la sfatul acestuia l-am dus acasă. Spunând ca dacă zice ca este bine si cere sa îl duc acasă sa îl duc. După care am plecat și noi acasă. La nici 1 ora a sosit o patrula de poliție care a început direct sa ma acuze ca ma înfunda ca am călcat persoana etc…mia luat permisul fără drept de conducere și abia a doua zi au venit la locul accidentului. Persoana in cauza a sunat la 112 si a spus ca la călcat o mașina si ca in scârbă si ca pe ultimul om la dus acasă….lucru neadevărat. Au înființat dosar penal pentru părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpa. Au fost audiați toți martorii, sa făcut expertiza cu dinamica accidentului și m-au scos vinovat. Fapta sa întâmplat in Noiembrie 2020 și abia acum pe 27 Octombrie 2023 a fost făcut raportul de expertiza.
Persoana a stat in spital 18 zile pentru ca sa infectat la mâna. Menționez ca nu a fost accident ci pur și simplu sa dezechilibrat și a căzut fără sa îl ating in urma mașinii. Acum ce urmează și ce se poate întâmpla dacă puteti va rog sa îmi spuneti.
Mulțumesc anticipat.