avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Rosan

Activitate Anca Rosan

Avem urmatoarea speta: salariatii au avut majorare de la 3750 la 4050 Ron, incepand cu 1 Septembrie 2024. (anterior nu erau la minim pe economie). Sunt obligata sa cresc salariul peste 4050 Ron incepand cu 1 ianuarie?
Persoana Juridica cu cod CAEN 1310, parte dintr-un grup cu sediul in UE primim materie prima si trimitem produs finit in cadrul grupului (intragrup, locatiile sunt in UE).
Contractele de transport sunt incheiate la nivel de grup. Exemplu: comanda de transport pentru trimiterea produsului finit se face din Romania catre casa de expeditie agreata la nivel de grup.
In sarcina cui revine obtinerea codului UIT?
Entitate juridica, am incheiat un contract de comodat pentru 3 automate de cafea si bauturi reci in care se specifica drepturile si obligatiile fiecarei parti.
Odata cu incehierea acestui contract, ar fi trebuit sa facem si proces verbal de predare primire? Sau e suficient doar contractul?

Este nevoie de formular A1?
Administratorul unei companii multinationale merge in delegatie in Germania la o companie care face parte din acelasi grup.
Se merge in delegatie o data pe saptamana si se sta 3 sau 4 zile, sau tot la 2 saptamani si se sta 3 sau 4 zile.
Pana acum nu am facut A1 deoarece am considerat ca este delegatie, insa cei din Germania ne solicita A1.